Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 23-11-2020 07:51:00   22-11-2020 16:07:00

Kentin yeni markası BURSA SU

Hemen herkesin yaşamaktan büyük haz aldığı Bursa’da sonbaharın dayanılmaz güzelliğinin yaşandığı bir dönemde esen umut  rüzgarlar içimizi ısıtıyor…Uludağ’ın eteklerinden çıkan  pınarlar Bursa’nın ekonomisine can suyu oluyor.

Şunu ifade etmek istiyorum..

2018 yılında “Muradiye su” markasıyla üretime başlayan Büyükşehir Belediyesine ait su şişeleme fabrikası,11 farklı ürünle kısa zamanda sektörün önemli markası haline gelmişti.Hatta yıllık 40 milyon tl ciro ile kent ekonomisine katkı sağlayan Muradiye Su, Libya, Almanya, Hollanda, Belçika, Suudi Arabistan, Filistin, Kuveyt olmak üzere 7 farklı ülke ile Türkiye’de de 26 farklı kentte tüketiciyle buluşma başarısını göstermişti…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın kararlı tutumuyla, Muradiye Su’nun yanında, kent için önemli olduğuna inandığımız yeni bir marka yaratılmış “Bursa Su”…

Anlamlı olduğu kadar değerlidir bu kent için bir marka yaratmak.Bu şehre değer katmak.Bursa gibi kadim bir şehirde Bursa’nın kaynaklarını Bursa için kullanmak.

Önceki gün Büyükşehir Belediyesi’nin yeni markası ‘Bursa Su’, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtımını yapan  Başkan Alinur Aktaş,iklim değişikliğinde yaşanan gelişmelerin bu şekilde devam etmesi halinde, bütün dünyada yüzde 40 oranında bir küresel su açığına maruz kalınacağını ifade etmesi SU yun ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi.

“BUSKİ marifetiyle Bursa’nın hem bugününü hem de yarınlarını kapsayacak biçimde, su ihtiyacını karşılamak adına çalışma ve yatırımlarımıza bütün gayretimizle devam ediyoruz. Bunun yanında Jeotermal AŞ şirketimiz ile ambalajlı su yatırımı ve yeni markamızla ilgili heyecanımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz” diyen Başkan Alinur Aktaş daha sonra bazı gerçekleri rakamlarla ortaya koyarak şu ifadeleri kullandı.
“2018 yılında yapılan bir araştırmaya göre dünyada 600 milyon hanenin ambalajlı su tükettiği belirtiliyor. Bu rakam yılda 391 milyar litre, yani dakikada yaklaşık 1 milyon adet ambalajlı suyun tüketilmesi anlamına geliyor. Türkiye’de ise yıllık kişi başı 68 litre pet ve cam, 81 litre damacana olmak üzere toplam 149 litre ambalajlı su tüketiliyor ve ülkemizde yaklaşık 400 adet su fabrikası bulunuyor. Bu fabrikalardan 28 adedi de şehrimizde yer alıyor. Yapılan hesaplamaya göre Bursa’mızda yıllık 450 milyon litre, yani yaklaşık 250 milyon TL tutarında hazır su pazarı bulunuyor. Şehrimizdeki bütün fabrikalarda şişelenen pınar su kaynakları, Bursa’mızın su ihtiyacının sadece yüzde 2,74’üne karşılık geliyor. Bu da şu anlama gelmektedir ki; bazılarının ifade ettiği gibi su fabrikalarının, Bursa’nın pınar suyu kaynaklarına herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Ayrıca bu su fabrikalarının tükettiği pınar su kaynakları bizim baraj havzalarımızın dışında yer almaktadır” dedi.

Şunu ifade etmek istiyorum..

Ülke ekonomisine önemli oranda katkı sağlayan Bursa’da ambalajlı suyu BURSA SU markasıyla piyasaya süren Büyükşehir Belediyesi önemli bir adım atmış,bir anlamda ihtiyaca da cevap vermiştir.

“Bursa’da su çeşmeden içilir” sloganını akıllara kazıyan Büyükşehir Belediyesi neden su fabrikası kurdu?” sorusuna cevap veren Başkan Aktaş, “Amacımız; Bursa özelinde ambalajlı su pazarında, BESAŞ örneğinde olduğu gibi piyasanın regüle edilerek fiyat dengesinin sağlanması, bununla birlikte Bursa halkına teknolojinin son imkânlarını kullanarak temiz ve sağlıklı içme suyu sunma ihtiyacıdır. Ayrıca bölgemizde istihdam ve ekonomik değer oluşturmayı hedefledik. Bilmenizi isterim ki; “Bursa’da su çeşmeden içilir” sloganının arkasındayız. BUSKİ marifetiyle, tam bir sağlık güvencesine sahip içilebilir suyu halkımızın tüketimine sunuyoruz.

Ancak hâlihazırda evsel tüketim dışında birçok alanda da ambalajlı su tüketimi tercih ediliyor. Bu noktada tüketici tercihlerine güvenilir bir seçenek sunabilmeyi amaçlıyoruz. Ambalajlı su; acil durum, doğal afet veya mücbir sebep hâllerinde su arzının kesildiği veya kirlendiği yerlerde de hayati önem arz ediyor. Deprem, sel, şiddetli kuraklık gibi mücbir sebep hâllerinde içilebilir musluk suyu kaynakları kesintiye uğradığında, ambalajlı su, şehir halkına gerekli suyu temin etmekte önemli bir rol oynuyor. Su fabrikamız, acil durumlarda ve doğal afet hâlinde günlük 70 tır kapasitesi ile bütün şehre yetebilecek alt yapıya sahiptir. Hatırlanacağı üzere Elazığ, Malatya ve son olarak İzmir’e depremden hemen sonra tırlarımızı göndermiştik” diyerek cevap verdi.

Bakın;BURSA SU’nun piyasa sürülmesiyle birlikte istihdamın artacağı gibi 100 milyonlardan bahsedilen ciro elde edilecek.Ayrıca Bursa’mız ambalajlı doğal kaynak suyu pazarında; kalitesi ve tüketicilerin tercih etme eğilimi noktasında Türkiye’nin en önde gelen şehri olmayı başarmış durumda. Bursa’nın doğal kaynak sularının pazarda; sağlıklı, lezzetli, olumlu ve avantajlı bir algısı var. Büyükşehir Belediyesi de bu avantajı fırsata çevirmiş ve “Bursa Su” markasıyla piyasa var olduğunu ortaya koymuştur.

Fiyatı da piyasa şartlarına göre daha rakiplerinden daha ucuz olan BURSA SU,yakın zamanda tüm Besaş bayileri başta olmak üzere bir çok noktada tüketiciyle buluşacak…

Şimdi; Alkışlamayalım mı?

  Bu yazı 4570 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş