Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 08-03-2022 23:25:00   07-03-2022 13:19:00

Hastanelerdeki MHRS sitemine İlk müdahale geldi…

Ak Partinin iktidarı süresince “Sağlık sektörüne” önemli yatırımlar yapıldı.Bunun en bariz yansımasını şüphesiz ki Pandemi döneminde yaşadık.Avrupa başta olmak üzere bir dünya ülkesinde sağlık sektörü tıkanırken,Türkiye problemi en az hasarla atlatmayı başardı.

Yapılan onca yatırıma rağmen övgüyle söz edilen hastanelerimizde bugün MHRS   nedeniyle hizmet üretme noktasında sıkıntı yaşıyorsa ve bu sıkıntıları aşma becerisini gösteremiyorsa yönetim kadrolarının en ince ayrıntısına kadar gözden geçirilmesini savunanlardanım.

Bakın;Hastanelerde müthiş bir yoğunluk yaşanıyor.Ama işin en önemli kısmı vatandaşlar tedavi amaçlı hastanelerden randevu alamıyor.Günlerce telefon başında randevu alabilmek için mücadele eden insanların çaresizliğini sanırım anlatmaya bile gerek yok.

Hastanelerde ki rutin hizmetlerin yerine getirilmesini başarı sayan yöneticilerin,Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu ülke için ortaya koyduğu hedefleri birebir ortaya koyması elbette ki beklenemez.Ancak sıkıntılar her geçen gün artmakla birlikte umutlarda tükenme noktasına geldi.Özel hastanelerin yüksek ücretlerle hekim transfer etmesiyle Devlet Hastanelerinde yaşanan kadro sıkıntısına bu defa randevu sıkıntısı eklendi.

Bursa’da faaliyet gösteren diş hastaneleri ve polikliniklerde yaşanan yoğunluk,ve randevu sistemlerinin çökmesi bir tarafa normal muayene için Devlet hastanelerinden randevu almak eziyete dönüştü.

Vatandaşın haklı tepkisi nihayet karşılık buldu.Övgüyle söz edilen hastanelerde yaşanan bu sıkıntıya Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’dan ilk müdahale geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Sağlık Bakanlığına bağlı tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına muayene randevu hizmeti sunan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS),nin gözden geçirilerek yaşanan sorunun ortadan kaldırılması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bizzat talimat verdi..

Şunu ifade etmek istiyorum;

Küçük düşünen insanların başında bulunan kurumlardan elbette büyük hedefler ortaya koyması beklenemez.En azından 2 yıldır sıkıntı yaşayan insanların bu sıkıntılarının ortadan kalkması için birileri taşın altına elini koyma becerisini göstermelidir.Sorun çözülmeli insanlar rahat rahat randevularını alarak tedavilerini yaptırabilmelidir.Kimsenin hatta hiçbir yöneticinin bir çuval inciri berbat etmesine izin verilmemelidir…

Başta Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan başta olmak üzere Bursa milletvekillerinden Hakan Çavuşoğlu,Mustafa Esgin,Ahmet Kılıç Kılıç’ın sağlık yatırımları konusunda gösterdiği gayreti şimdilik bir kenara not edelim.

Ama; Bursa’nın kalkınmasında önemli bir unsur olarak karşımıza çıkan ve tamamlanmış projelerde bile istenilen performansı gösteremeyen yöneticilerin koltukları tartışılabilmeli..

Umarım, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan müdahale kısa sürede karşılık bulur.

Beklentiler bu yönde..

  Bu yazı 7452 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş