Ercan AKYILDIZ
  31-08-2022 14:25:00

Patronlar BTSO'da

BTSO 11 Ekim’de yapılacak seçimlere hazırlanırken,Başkan İbrahim Burkay ve ekibi önceki önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Alanında Avrupa’nın en büyük Türkiye’nin ilk uzay temalı eğitim merkezi  GUHEM de Türkiye’deki oda ve borsa başkanlarını ağırladı.

Önemli olduğu kadar anlamlıydı organizasyon…

TOBB ve TOGG Yönetim Kurulu Başkanı  Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da yer aldığı organizasyona, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur’un yanı sıra Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekilleri, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, BTB Başkanı Özer Matlı, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, kent protokolü ve Bursa iş dünyası temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu,Anadolu’nun sanayileşmesine Bursa’nın öncülük ettiğini belirterek, “Yerli ve milli bir otomobil üretme rüyamızı da Bursa’da gerçekleştiriyoruz. Bu tarihi girişim 29 Ekim’de Allah nasip ederse kapılarını açıyor ve fabrika da resmen üretime geçiyor. Çok yakında Bursa caddelerinde hep beraber TOGG’u görmeye başlıyoruz.” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu BTSO öncülüğünde kente kazandırılan GUHEM den övgüyle söz ederek,müthiş bir vizyonun eseri olduğunu söyledi.

Bursa’nın üreten bir şehir olduğunu vurguladı Hisarcıklıoğlu…

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu,Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesi 1960’lı yıllarda Bursa TSO’nun liderliğinde hayata geçtiğini, bugün de nitelikli insan kaynağı, AR-GE ve inovasyon odaklı yüksek katma değere sahip üretimi, lojistik imkanları, ileri teknolojiye dayalı tarım ve detaylı ihracat yapısıyla ülkemiz ekonomisinin lokomotifi haline geldiğini ifade etti..

Oda ve Borsa Başkanlarıyla birlikte GUHEM’i gezen Hisarcıklıoğlu,BTSO Başkanı İbrahim Burkay’dan da övgüyle söz etti, ve ardından ekledi; “GUHEM’in bir vizyonun eseri “ Özellikle İbrahim Burkay kardeşimi kutluyorum. BTSO’nun vizyonuna yakışan bu merkezin kentimize kazandırılmasını sağladı.”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay,da dünyada rekabetin uzaya taşındığını, yapay zekâ teknolojileri ve sanal gerçeklik gibi sınırları bile tahmin edilemeyen fırsatların ortaya çıktığı ifa etti.

İbrahim Burkay,kriz dönemlerini soluklanma, yapılanları gözden geçirme, yeni dönemin fırsatlarını ele alma olarak değerlendirdi.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay daha sonra şunları söyledi;

“Oda ve borsalarımız da tüm dünyanın olağanüstü koşullarla mücadele ettiği bir dönemde, Rifat başkanımızın liderliğinde, sektörlerimizin birlik ve dayanışmasını güçlendiren, sorunlara teslim olmak yerine, çözüm üreten, değişim ve dönüşüme öncülük ederek, özel sektörümüzü en iyi şekilde temsil eden kurumlar oldu.  Bizler, üretimden ticarete, istihdamdan ihracata kadar her alanda ortaya koyduğumuz projelerle hem firmalarımızın hem de ülkemizin sürükleyici gücüyüz. Oda ve borsalar olarak aynı zamanda ülkemizin stratejik hedeflerinin de en önemli aktörleriyiz. Dijital dönüşümden yüksek teknolojili üretim ve ihracata kadar Türkiye’mizin idealleriyle bütünleşen pek çok projenin altında oda ve borsalarımızın imzası var.”

Esasen önemli olan, koltukta oturan insanların vizyon sahibi olmasıdır. Oturulan koltuğa güç vermek süreçte yol haritasını belirlemek ayrıca önemlidir.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve ekibi,2023 stratejileri kapsamında Bursa’da hayata geçen her projeyi ülke hedefleriyle bütünleştirilmesini sağlamış.

Bu kapsamda…

Türkiye’mizin yüksek teknolojili üretim ve ihracat hedefleri doğrultusunda TEKNOSAB’ı, Dijital dönüşümün anahtarı olarak Bursa Model Fabrikamızı, yeni nesil Ar-Ge ve mükemmeliyet merkezleri için BUTEKOM’u,

Beşeri sermayeyi güçlendirmek için de MESYEB ve BUTGEM gibi stratejik nitelikte birçok örnek proje..

Değişim ve dönüşümün anahtar projelerinden biri olan GUHEM…(Ülkenin ‘milli teknoloji, güçlü sanayi’ atılımını destekleyen GUHEM, sadece bulunduğumuz coğrafyanın değil, tüm dünyada referans kuruluşlar arasındaki yerini almayı başarmış.)

Şimdi;

BTSO’da seçim yapılacak…Geçen dönem olduğu gibi bu dönem de bazı isimler telafi ediliyor…Ben Burkay’ın karşına aday çıkacağını düşünmüyorum.Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim…Kim çıkarsa çıksın hezimete uğrar..

İşte size birkaç sebep …

2 yıllık Pandemi dönemi dahil İbrahim Burkay, vaatlerinin çok ötesinde işler yaptı. Ulusal arenada Bursa’yı çok güzel temsil etti.Yıllardır yakındığımız lobi eksikliğini telafi etmek için büyük gayret gösterdi.

İş insanlarının yaşadığı sorunlar yine BTSO Başkanı Burkay tarafından Hükümete iletilerek çözüm sağlandı..Her şeyden önce Bursalı iş insanlarının dünya pazarlarına ulaşmaları için taşın altına elini koydu.Önemli organizasyonlara öncülük etti.

Fazla söze ne hacet…

  Bu yazı 7011 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş