Ercan AKYILDIZ
  20-07-2022 21:56:00

Gümüşhane yada Bayburt, Siyaset Gönül işi

Davete icabet etmek adettendir…Türk örf ve adetlerine göre,yapılan bir davet geri çevrilmez.. Hatta bu davetler ısrarla yapılıyorsa.

Bursa Büyükşehir Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta Bayburt ve Gümüşhane’den kendisine yapılan daveti geri çevirmedi. Benim de aralarında bulunduğum,Belediye Meclis üyeleri, Muhtarlar, dernek başkanları ve basın mensuplarından oluşan 30 kişilik heyetle, 2 gece 3 günlük Bayburt-Gümüşhane gezinde adeta gönülleri fethetti..

Başkan Aktaş’ın bu gezisi hakikaten anlamlıydı.

Davet gelmişti.Yapılan davete icabet etmek oradaki insanların onurlandırır… Öyle de oldu.

Ziyaretin ilk durağı Bayburt’tu.

Başkan Hükmü Pekmezci tarafından karşılanan Bursa heyeti Bu yıl 26. sı düzenlenen Bayburt Dede Korkut Bilim Kültür ve Sanat Şölenlerine katılarak destek verdi.

Önce Bayburt Masat Köyü’nde bulunan Dede Korkut türbesi ziyaret edildi. Ardından Masat Yaylasındaki şölenlere iştirak edildi.Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’nin bir an olsun yalnız bırakmadığı Aktaş Bayburt'ta yaptığı esnaf ziyaretinin ardından Bayburt Belediyesine geçerek Belediye  tarafından yürütülen projeler hakkında bilgi aldı.

Burada dikkat çekmek istediğim konu ise Başkan Alinur Aktaş’a MHP’li bir Belediye tarafın yapılan davet ve halkın Aktaş’a yoğun ilgisi… (Ayrıntıları önümüzdeki günlerde paylaşırız)

 

Ardından dağların avucundaki şehir olarak anılan Gümüşhane’ye gecen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş burada Başkan Ercan Çimen ve meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu partililer tarafından karşılandı.

Gerçekten Başkan Aktaş burada yoğun ilgi gördü.

Başkan Aktaş’ta kendisine gösterilen bu yoğun ilgiyi karşılıksız bırakmadı.

Daha sonra AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse ve partililerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, Gümüşhane Valiliğine giderek Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’i ve Ticaret Odası Başkanı İsmail Akçay’ı makamında ziyaret etti.

Bu ziyaretin ardından Gümüşhane Belediyesine geçildi.Burada Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından Alinur Aktaş’a Gümüşhane Belediyesi tarafından yapılan ve yapımı devam eden çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Başkan Aktaş’ın burada  “Bursa’mızın burada bir adı olsun bir izi olsun” şeklindeki ifadeleri alkış yağmuruna tutuldu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Belediyedeki konuşmasında daha sonra şunları söyledi;

“Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Gümüşhane Belediyesine ait bir proje belirlenerek destek verilecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Gümüşhane’de iz bırakmak istiyoruz. “Bursa’dan meclis üyelerimizle, dernek başkanlarımızla, basın mensubu arkadaşlarımızla yaklaşık 30 kişilik bir heyetle 2 gece 3 günlük Bayburt ve Gümüşhane gezisi düzenledik. Bursa malumunuz ülkemizin önemli bir şehri ve tabi beraberinde Osmanlı devletini kuran bir şehir. Kadim medeniyetimizin ilk başkenti. Bursa’da farklı şehirlerden iş için, aş için göç etmiş insanlarımız var. Gümüşhaneliler de bu renkli çiçek bahçesinin en önemli renklerinden bir tanesi. Aslında bu noktada dost ve kardeş olan iki şehri de buluşturmuş olduk. Yapılan çalışmaları yerinde gördük, esnaf ziyaretleri yaptık. Beraber bir tecrübe paylaşımı yaptık. Muhakkak suretle Bursa’mızın burada bir adı olsun bir izi olsun düşüncemiz var. Bu manada Gümüşhaneli hemşerilerimiz de Bursa’dan memleketlerine geldiklerinde şehrin adını görüp kıvanç duyacakları bir noktada olsun istiyoruz. Bununla birlikte detayları da kıymetli başkanımızla netleştireceğiz” dedi.

Şunu ifade etmek istiyorum;

13 yılı İnegöl’de olman üzere 18 yıldır Belediye Başkanlığı yapan Alinur Aktaş bu ziyaretlerde farkını ortaya koydu.Kısıtlı zamana rağmen kendisine yapılan davetleri karşılıksız bırakmadı.Sohbet etti.Hal hatır sordu… Kendisine yapılan ikramları geri çevirmedi.. Kısaca kendisini davet eden Başkanlara güç verdi.

İşte siyaset böyle bir şey.. Gönül işi...

Başkan Aktaş bu iki şehir’e yaptığı ziyaretlerde farkını ortaya koydu…

Bizzat şahit oldum..

Ya bu şehirlerdeki misafirperverlik.. Ayrı bir yazı konusu.. Alkışlıyorum.. Ercan Çamen’i, Hükmü Pekmezci’yi… Gümüşhane’de slogan olan “kalbi güzel insanları” alkışlıyorum..

  Bu yazı 8150 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş