Ercan AKYILDIZ
  26-05-2021 23:24:00

Gazeteciler Başkan'a sordu

Her siyasetçinin dikkat etmesi gereken hususlarının başında tahammül etmek gelir.

Bu şu anlama gelir;

Siyasetçi ağzından kuş tutsa,bulunduğu makam dolayısıyla eleştirilere maruz kalır. Ama bu düşünce hiçbir zaman “ahlaki değerleri ayak altına alarak, iftira atmak” anlamını taşımaz.

Yakalandığı Covit-19 nedeniyle uzun zamandır hastanede tedavi gören Büyükşehir Belediye başkanı Alinur Aktaş, hastane sürecinde muhalefet tarafından kendisine yöneltilen “salvolara” gazeteciler aracılığı ile cevap verdi.

Her zamankinin aksine Başkan Aktaş bu defa daha çok gazetecileri dinlemeyi tercih etti. Gazeteciler sordu,Aktaş kendisine yöneltilen sorulara en ince ayrıntısına kadar cevap verirken de, “Son dönemde Algı, Olgunun önüne geçti” dedi.

Bir Gazetecinin,bazı Belediyelerin gri pasaportla yurt dışına insan kaçırdığı Bursa Büyükşehir belediyesinin de bu nokta da suçlandığı şeklindeki sorusuna Başkan Aktaş şu cevabı verdi:

“Belediye üzerinden yurt dışına çıkış şeklindeki uygulama ilk defa olan bir şey değil. En minimuma düştüğü dönem 2018 ve 2019’dur.İyi niyetle Belediyelerde bu uygulamalar olmuştur.Benim yazdırdığım isimlerden geri dönmeyen bir kişi yoktur.Şimdi beni insan kaçakçısı ilan ettiler.Bu işler karşı olan bir adamım.Gidecek olan kişileri tek tek araştırmakta benim görevim değildir.”

Siyasetin bir “nezaket” işi olduğunu söyleyen Başkan Alinur Aktaş, muhalefetin tek amacı “Alinur Aktaş gitsin de ne olursa olsun.Adamların benden başkan gündemleri yok” diyerek muhalefete sitemini dile getirdi.

Bursa’da yaşanan trafik sorununa yönelik gelen bir soruya da Başkan Aktaş,15 aydır normal sürece geçemediklerini,Toplu taşına araçlarının bile yüzde 42’yi geçemediğini,ulaşım yatırımlarının ise devam ettiğini vurguladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumun bugün Bursa’da olacağını belirten Başkan Alinur Aktaş,metro ihalesinin yeniden yapılmasının avantaja dönüştürüldüğünü,tespit edilen bazı eksikliklerinde projeye konulduğunu,yapım suresinde kısaltılarak 2 yıl içinde hizmet alınmasının planlandığı ifade etti.

Kentsel dönüşüme verilen önemin göz ardı edilmediğini,1050 konutlar ve sıcak sı bölgesinde  5+1’den yukarı çıkmamak kaydıyla “kentsel dönüşümün” kesinleştiğini sözlerine ekledi.

Benim önemsediğim ve zaman zaman bu sütunlarda yer verdiğim “Hanlar bölgesi” projesinin hangi aşamasında olduğun,kamuoyunda spekülasyonlara neden olan Zafer plaza ile ilgili düşüncelerini bu defa Başkan Aktaş’a ben sordum.

Şunu anladım.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.Muhalefet tahammül sınırlarını zorluyor.Bu tahammülsüzlük hanlar bölgesinde kendini açıkça gösteriyor.

Evet,hanlar bölgesi açılıyor.Projenin yüzde 30’una ulaşılmış.Kamulaştırma kararı çıktı.Devlette projeye inanmış ki büyük destek veriyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,bu süreçte kimsenin mağdur olmasını istemediklerini belirterek şunları söyledi:

“Proje en ince ayrıntısına kadar değerlendirmeye tabi tutuluyor.Şimdi Zafer Plazaya ait BOYNER mağazasının bulunduğu alanın yıkılıp yıkılmayacağı tartışma konusu yapılıyor.Zafer plazanın yüzde 19.3’ü Büyükşehir belediyesine aittir.Bu konuyu Aziz Torun’la da yüz yüze görüştüm.Olumsuz bir şey yok.Orası yıkılarak projeye dahil edilecek..”

Siyasette yürütülmek istenen entel-dantel muhabbetler yaşamın her alanını kapsamaya çalışsa da,Başkan Alinur Aktaş işine bakıyor.

Gazeteci Mehmet Ali Yılmaz’ın Aktaş’ın danışmanı Ferhat Murat’ı işaret ederek “Başkan bu Ferhat ustaya ne danışıyorsun”  şeklindeki ifadeleri toplantıya katılan gazetecileri kahkahaya boğdu.

Sonuç olarak toplantı güzeldi,özeldi…

  Bu yazı 4653 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş