Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 08-06-2022 02:19:00   30-05-2022 09:38:00

TÜRSAB dan alkışlanacak proje..

Bursa’da bütünü kucaklayan bakış açısıyla yaşanılabilir şehir olmasına hatta imarına bir tuğla koymak için mücadele eden insanları gördükçe,bahar bulutlarının serinliğini hissetmeye başlarız.İçimiz ferahlar..

Aslında bu kentin gelişmesi yönünde kim olumlu düşüncesini projelendirip hayata geçirirse Bursa ile birlikte ülkeye de hizmet etmiş olur…

Bu noktada Bursa Büyükşehir Belediyesinin de desteğiyle Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu Başkanlığında alkışlanacak proje hayata geçirildi. “Herkes kendi şehrinin bir günlük turisti olsun” çalışmasıyla turizme önemli bir ivme kazandırılması amaçlanıyor.

Esasında,her ne kadar Bursa bugüne kadar Sanayi kenti,tarım kenti olarak hafızalarda yerini alsa da Turizm alanında önemli yol kat edilerek,Bursa bir noktaya gelme başarısını gösterdi.Belirlenen tarihi mekanlar tek tek restore edilerek kentin  UNESCO Dünya miras listesi’ne girmesinin önü açıldı…Öyle de oldu.

Bu süreçte diğer önemli bir konu ise Bursa için tarihi ve kültürel öneme sahip “Hanlar Bölgesinde yürütülen çalışmalar.Bana göre Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın uygulama aşamasındaki en önemli projelerinin başında geliyor “Hanlar Bölgesi projesi” Bu projenin ilerleyen yıllarda Tophane surlar bölgesiyle entegre edilmesiyle önemini bir kat daha arttıracak…

Peki;Bursa’da turizmi için hayati önem taşıyan,restorasyon çalışmaları tamamlanarak hizmete açılan hatta tarihin derinliklerine ışık tutan mekanları biz ne kadar tanıyoruz?

Bu önemli bir ayrıntı..

Herkesin yaşadığı kenti tanımasını sağlamak amacıyla,TÜRSAB Bölge Başkanı Murat Saraçoğlu Başkanlığında “Herkes kendi şehrinin bir günlük turisti olsun” sloganıyla yeni bir proje uygulamaya konuldu.

Türsab yönetimi,projenin ilk tanıtım gezisini basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirdi…Osmanlı şehzadelerinin ebedi istirahatgahı Muradiye Külliyesinden başlayan gezi Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri ve Takıları Müzesi ile devam etti.

Ardından Tophane parkında Alplerin nöbet değişimi yerinde izlendi. Umurbey İpek Üretim ve Tasarımı, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Somut Olmayan Miras Uygulama Merkezi ve Atatürk Köşkü Müzeleri projenin tanıtım toplantısında Basın mensuplarına gezdirilerek bilgi verildi.Programın ikinci etabında katılamadığım İznik vardı…

Şunu ifade etmek istiyorum…

Bursa tarihin tozlu raflarında saklı bir kitap gibi…Açıp okumak kıymetini bilmez lazım.O kitap açılmış yerli ve yabancı turizmciler tarafından okunmaya başlandı bile…

Bursa Hakimiyet Gazetesinden Namık Göz’ün yayınladığı resmi rakamlara göre, 2020 yılında 128 bin 468’i yabancı bir milyon 68 bin turistin geldiği Bursa’yı geçen yıl 220 bini yabancı bir milyon 406 bin turist ziyaret etmiş. Son üç aylık istatistiğine göre, 87 bin’i yabancı 477 bin turistin geldiği Bursa’da bu rakamın yıl sonunda 2 milyona ulaşması hedefleniyor.

Burada dikkat çekmek istediğim diğer önemli bir konu ise Turizm altyapısında yaşanan aksaklıklar. Gezi sırasında da gündeme geldi.Bursa’ya  Turist getiren acentelere ait araçların otopark sorunu.

Özellikle günübirlik ziyaretler sırasında Muradiye,Ulu Cami,Tophane türbeler bölgesi,Emir Sultan ve Yeşil bölgelerinde yaşanan yoğunluk bunu en açık göstergesi.Ama her şeye rağmen Bursa kabuğunu kırmış hızla ilerliyor..

Bir anlamda olumlu düşünceler kente katkı koymaya devam ediyor.Projeye destek veren bir Gazeteci olarak yazılarımızın yarattığı toplumsal etki ve gücü dikkate alarak Bursa için güzel olan her şeyi ve gayretli insanları alkışlamayı bir görev sayıyorum.TÜRSAB Bölge Başkanı Murat Saraçoğlu ve çalışma arkadaşlarını ve projeye destek veren Bursa Büyükşehir belediyesini alkışlıyorum..

Murat Saraçoğlu ve çalışma arkadaşları Bursanın gelişmesinde önemli bir unsur olarak karşımıza çıkan ve yerelle-evrenselin örtüşmesinde önemli bir adım atmış.

Eksiklikler olabilir…

Önemli olan ortaya konulan hayali gerçekleştirmek,yaşadığımız kente değer katmaktır.Kamu yada özel sektör el ele vererek aksaklıkları en aza indirmek herkesin hayrına olacaktır..

Sanırım bugün bu yapılıyor.

 

  Bu yazı 8357 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş