Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 05-03-2024 20:39:00   05-03-2024 20:38:00

Bozbey de projelerini açıkladı

Seçimlere sayılı günler kala bu sütunlar yer alan yazılarımızın hatta Radyo- Tv ekranlarında yaptığımız analizlerin etki ve gücünü dikkate alarak mümkün olduğu kadar, parti yada insan ayrımı yapmadan,tüm yaşananları objektif olarak paylaşmak biz gazetecilerin asli görevidir.

Dolayısıyla gazeteciler her görüşten ve her niyetten insanın kapsama alanına girer..

Her toplantının ardından beklenti vardır; “Ne yazacaklar” diye

Gelelim esasa konumuza..

Bursa siyasetinin birinci liginde Başkanlık yarışı Cumhur ittifakının adayı Alinur Aktaş ile CHP adayı Mustafa Bozbey arasında kıyasıya devam ediyor.

Başkan Alinur Aktaş yeni dönem için hazırlanan projelerini yarın saat 14.00’da açıklayacak.

CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise önceki gün Genel Başkan Özgür Özel’in da katılımıyla BAOB’ta düzenlenen toplantıyla ilk adımını atmış oldu..

Seviyesizliğe,yada başarısızlığa prim verecek zamanları çoktan geçtiğimizi belirterek ederek hemen şunu ifade edelim…

Bende dahil Gazetecilerin ekseri çoğunluğu salona giremedi. Partililer tarafından basın için ayrılan yerler partililer tarafından işgal edildi. Bazı Gazeteci arkadaşlarla birlikte konuşmaları dışarıda kurulan ekranlardan izlemek zorunda kaldık… Kısaca BOAB kötü bir organizasyona sahne oldu.

Bir önceki seçimleri yaklaşık 43 bin oyla kaybeden Mustafa Bozbey seçilmesi durumunda Bursa için yapmayı planladığı projeler yaşanan kargaşa ile birlikte Genel Başkan Özgür Özel’in gölgesinde kaldı.

Kendisi her ne kadar Gelişen, güçlenen, güvenli geçinen ve gülümseyen başlıklarında topladığı 5 G mottosuyla sunum yapmaya çalışsa da amacın tam olarak gerçekleştiğini  söyleyemem..

Ama TV ekranlarında alabildiğimiz notlardan derlediğimiz kısa başlıklarla devam edelim..

 Bozbey;2050 vizyonunu ortaya koyarak şunları söyledi:

‘’Dağımız, denizimiz, tarım alanlarımız, tarihi turistik değerlerimiz ve nitelikli insan gücümüz var . Bursa’mızın geleceğini şansa bırakmayıp adil katılımcı ve dirençli bir şehir olması için stratejik plan oluşturacağız. Bu çerçevede ivedilikle bir Planlama Ajansı kuracağız ve içinde akademik oda temsilcileri ve üniversitelerimizin de olacağı Bursa akademik kurulunu hayata geçireceğiz. Bu sayede; ulaşım, sanayi, kültür ve turizm, demografik yapı, sektörel, kırsal alan, yeşil alan stratejilerine yönelik master planları yapacağız. Katılımcı bir süreçle öneriler oluşturularak 1/100.000 ölçekli planın hazırlanması ve onaylanması ile Bursa’nın 2050 vizyonunu yani anayasasını hazırlayacağız.”

Kentsel dönüşüm olmazsa olmazlar arasında olduğunu vurgulayan Bozbey, bugün yapılan kentsel dönüşümü  ise “Rantsal” dönüşüm olarak değerlendirdi.

Bozbey devamında...

“Yeniden Yeşil Bursa'yı oluşturmak için yapacağımız çalışmalarla Türkiye'ye örnek olacağız ve 1 milyon ağaç dikerek Bursa’mızı hak ettiği yeşiline kavuşturacağız. E-Ticaret ve Depolama Merkezi yapmak için girişimde bulunacağız. Böylelikle o bölgenin tarım ürünlerinin ihracatını da teşvik edeceğiz. İlçelerimizde her türlü açık etkinlik, gösteri, festival, konser, miting yapılabilecek. Kentlinin buluşma noktası olacak meydanlar yapacağız.” sözleri dikkat çekti..

Dikkat çeken diğer bir konu ise Ulaşım..Bursa metrosun uzatılacağını hafif raylı sistemin bazı ilçelerde faaliyete geçirileceğini söyledi CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey…Ama kaynak açıklamadı.

Kısaca,yaşanan yoğunluk nedeniyle sosyal Belediyecilik başta olmak üzere onlarca projenin nasıl gerçekleşeceği Mustafa Bozbey anlatmaya çalışsada anlayan olmadı..Bir kenarda asılı kaldı…Onca emek verilerek hazırlanan sunum kuru gürültüde kaybolup gitti..

Son olarak şunu ifade etmek istiyorum;

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in toplantıya katılması,salonun yetersiz olması,dışarıda yaşanan yoğunluk Bozbey’in projelerini gölgeledi vesselam…

  Bu yazı 1296 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş