Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 19-01-2024 17:04:00   19-01-2024 13:09:00

Bursaspor sandığa gidiyor…Bür ve ekibi neyin peşinde?

Bursaspor Bursa'nın markasıdır…
Bu kentte şampiyonluk sevincini yaşatmıştır…
Ne zaman ki borç batağına sürüklenerek küme düşürüldü, işte o gündür bugündür bi şekilde toparlanıp ayağa kalkamadı…
Daha önce de ifade etmiştim..!
Bir kez daha tekrarlayalım;
“Bursaspor’un en büyük sorunu esasen imkansızlıklar değil.Bursaya ve Bursaspor'a vakıf, ahlakın ve şefkatin emrinde şeffaf bir inisiyatifin ortaya konulamamasıdır”
Esasen istenilen "şeffaf" bir yönetim..
Kim nereye ne verdiğini görmek istiyor…
Güven yok..
“Bursaspor sahipsiz kalmasın” teziyle Başkanlık koltuğuna oturan Recep Günay ve yönetimi tarafından alınan kongre kararıyla Cumartesi günü Bursaspor  kongreye gidiyor…
Raşit Barışıcı ve Sinan Bür aday olduklarını ilan ettiler..
İş İnsanı Raşit Barışıcı’nın açıklamalarından benim anladığım Bursaspor camiasının da istediği gibi "şeffaf  yönetim” vadiye çıktığı yolda önce güven ortamının sağlanması için adımlar atılacak. Sponsorlar aracılığı ile Bursaspor’un yeniden eski günlerine dönmesi için çaba sarf edilecek…Hazırlıklarını yapmış görüşmeleri devam ediyor.Öyle uçuk vaatleri de yok.
Haksızda değil..
Bakın;
Bursaspor’u öyle çıkmaza sokmuşlar ki, 3-5 kişinin çabalarıyla ayağa kalkması mümkün görünmüyor… Bursa’da herkesin herkesimin desteğini alarak ortaya koymaya çalıştığı vizyonla ancak Bursaspor istenilen yere getirilebilir…
Çünkü  Barışıcı daha önce Bursaspor’da yöneticilik yapmış camiayı iyi tanıyan bir isim…
Kaçak güreşmiyor...
Sinan Bür ise 30-40 yıl önce Bursaspor'da top koşturmuş eski bir sporcu...Yani bugüne kadar Bursaspor'a hiçbir şey vermediği gibi Bursaspor'dan hep almış. Hatta gençler pek bilmez İstanbul’a satılan bir sporcu üzerinden kimlerin rant sağladığı en iyi bilen isimlerdendir Sinan Bür…
Kendisi dahil açıkladığı yönetiminin Bursa'ya Bursaspor’a vereceği hiçbir şey yoktur.Bu iddiamı Bursaspor tarihine not düşmesi açısından önemlidir.64 yaşına gelmiş bir insan Bursaspor’a  ne verebilir ki?
Durum ortada…
Sinan Bür ve ekibinin “Bursaspor’a yönetici katkısı ne olacak?”
Bakın;Bursaspor 2012 yılında şampiyon olmuş bir takımdı.Kasasına milyonlarca lira para girişi oldu.
Bugün o paralar buharlaştı…Gayrimenkulleri satılmış içi boşaltılmış takım 2’nci lige düşmüş ve tutunmaya çalışıyor. Recep Günay yönetimi Bursaspor'un kazanımlarını geri almak için çok sayıda dava açtı…Bu davaları sahiplenecek misiniz?
Şunu ifade etmek istiyorum…
Sinan Bür nihayetinde yarın Bursaspor camiasına açıklamak zorundadır…Amaç günü kurtarmak mı,dükkanı açık tutmak mı?
Ya da birilerinin hamiliğine soyunmak mı..
Recep Günay zaten dükkanı açık tutuyordu…Madem ki bir katkınız olmayacak o zaman Recep Günay’a destek olup Bursaspor’u girdiği cendereden kurtarsaydınız..Geçin Bunları…
Bursa sokaklarında dolaşın..
Kiminle konuşursanız,öğrencisinden,emeklisine kadar tüm Bursasporlular,delik kumbaraya para atılmayacağını söylüyor.İşadamları hakeza..
Belediye Başkanlarının kafası karışık…
Yönetici desteğiniz yok…Ortada herhangi bir rakam telaffuz edilmiyor. Cebinden 5 kuruş çıkarıp Bursaspor’un kasasına kayacağı sözünü veremeyen Sinan Bür’ün o koltuğa niye talip olduğunu sorgulamak tan çok o yükün altına niye girmek istediğini sorgulamak lazım.
Yarın Merinos kongre ve kültür merkezinde açıklasın da camiada öğrensin…
Kim neyin peşinde…?

 

  Bu yazı 2938 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş