Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 28-11-2021 13:16:00   28-11-2021 12:49:00

Gürkan gereğini yaptı…YETERLİ Mİ?

“Ülkeyi yaklaşık 20 yıldır yöneten Ak Partinin bu şehirdeki teşkilatları hizmet üretme noktasında yaşanan sıkıntıları aşamıyorsa, yöneticilerin o koltuklarda oturma ısrarı mutlaka en ince ayrıntısına kadar irdelenmelidir." ifadeleri defalarca dile getirenlerdenim.

Partide ki rutin hizmetlerin yerine getirilmesini başarı sayan bir zihniyetin Tayyip Erdoğan'ın bu ülke için ortaya koyduğu hedefleri birebir ortaya koyması elbette ki beklenemez.

Özellikle Mudanya’da muhalefet konumundaki Ak Parti ile ilgili endişeler her geçen gün artmakla birlikte umutlarda tükenme noktasına gelmişti ki “bizde geçen hafta gündeme getirmiştik” teşkilatçı İl başkanı Davut Gürkan’dan ilk müdahale geldi. Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü ve Kestel İlçe Başkanı Sinan Aktaş’a dün görevden el çektirildi.

Tabi küçük düşünen insanların başında bulunduğu bir siyasi oluşumdan büyük hedefler ortaya koymasını beklemekte abesle iştigal olur. Bizde zaten "Az olsun bizim olsun" zihniyetindeki yöneticilerin başarılı olamayacağı vurgusunu yapmıştık.Aynı düşüncemiz başta Nilüfer Ak Parti olmak üzere bazı ilçeler içinde hala geçerliliğini koruyor..

Kapsama alanımızda bulunan iktidar partisinin Bursa teşkilatlarında yaşanan olumsuzlukları dile getirirken bu defa Osmangazi belediyesinde art arda şikayetler gelmeye başladı.Bursa’da hatırı sayılır bir dostum anlatıyor..Bir konuyu danışmak ve bilgi almak için aradığım Başkan Yardımcısı Erkan Albayrak’a 15 gündür ulaşamıyorum. Şaşırmadım desem yanlış olmaz.

Oysa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm teşkilatlara ve Ak Partili Belediyelere talimatı “telefonlarınız açık olacak.Vatandaşın çağrılarına cevap verin.”

Nerdeee…

Zabıta Müdürlüğünden Başkan Yardımcılığına yükselen bir bürokrat bile telefonu açma zahmetinde bulunmuyorsa varın gerisini siz düşünün. Dündar bu insanlarla yol haritasını çizmiş…miş…miş…miş

Şunu ifade temek istiyorum;

2023’ün Haziran ayında yapılacak olan seçimin hala ciddiyetine varamayan işgüzar bürokratlarla Ak Partinin işi bir hayli zor olacak.Çarşamba Pazarında bile kaldırımlar Suriyeliler tarafından işgal altına alınmış.İstenmeyen olaylar yaşanabilir..Osmangazi belediyesinin Başkan Yardımcısı tenezzül edip kendisine ulaşmak isteyen bu insanların telefonunu bile açmıyor.

Şimdi;

Bursa'nın kalkınmasına omuz verecek önemli projelerde istenilen performansı gösteremeyen yöneticilerin hala o koltuklarda oturmasına tahammül eden dava adamlarına şu hatırlatmayı yapalım;

Önümüzdeki dönem güllük-gülistanlık değil.Ak Parti teşkilatlarında ve Ak partili Belediyelerde yanlışlar ard arda geliyor.Mudanya’da İnci Söğütlü’nün görevden alınması doğru bir karar ama yetmez…

Belediyelerde Başkanların etrafını saran beton duvarlar da yıkılmalı.Danışmanların “karışman “ olduğu bir dönemde vatandaşla iletişimi kesen bürokratlarda gözden geçirilmeli. 

Esasında bizim kimseyle bir alıp veremediğimiz yoktur. Biz bu kişilerin peşinde değil, her alanda mamur bir kent olmasını istediğimiz ebedi istirahatgahımız Bursa’nın ve ülkenin peşindeyiz.

Maalesef birileri hala bunu anlayacak kapasitede değil.

Yürekleri gerçekten memleket aşkıyla yananlar ne demek istediğimizi çok iyi anlayacaktır,bunda beis de yoktur; Lakin memlekete zarar vermede bir mikrop gibi üreyen siyasi tarafgirliğin algı sorunu vardır. Yazılarımızdaki düşüncelerin nasıl algılanması gerektiği, artık bir izan ve ahlak düzlemindedir.

Hep söyledik söylemeye de devam edeceğiz.

Sisli yağmur bulutların arkasına saklanarak dalavere çevirmeye çalışan zihniyet artık iflas etmiştir.

Hem Türkiye'de hem de Bursa'da.

O zaman başkan Davut Gürkan’ın çok işi var çooook…

  Bu yazı 6790 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş