Ercan AKYILDIZ
  24-07-2021 10:43:00

Davut Gürkan Bursa’da “Bir dönemi” kapattı…

20 yıldır iktidarda bulunan Ak Partide,hantallaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadesiyle “Metal yorgunu” yapının yenilenmesi anlamında başlatılan çalışmalardan olumlu sonuçlar alınmaya başlandı.

Siyasi deneyimiyle bilinen Davut Gürkan’ın İl Başkanlık koltuğuna oturmasıyla başlayan değişim,ilerleyen süreçte Bursa Ak parti siyasetine de yeni bir ivme kazandırdı.

Esasında halk,siyasetle uğraşan insanları bugüne kadar hep hizmet adamı olarak görmeyi arzulamıştır.O nedenle insanların geçmişte bulundukları konumu, yada hal hareketlerini sorgulamanın bu kente katkı koyacağını söylemek doğru olmaz.

Bugün önemlidir… Siyasetin bugün insanlara ne verip vermediğini sorgulamak daha doğru olanıdır.Son yerel seçimlerin ardından hezimete uğrayan muhalefetin,dört bir taraftan el birliği yapmışçasına salvolarına rağmen,Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın ortaya koyduğu duruş,her şeye rağmen Ak Partiye kazandırıyor.

Yıllarca Ak Partiye destek vermiş, partinin çeşitli kademelerinde görev yapmış insanları ötekileştiren zihniyetin aksine Davut Gürkan’ın “Birleştirici tavrı” her yerde kendini göstermeye başladı.Bunun en bariz örneğini Bayramlaşma töreninde gördük…

Ak parti Kurulduğu günden itibaren partinin çeşitli kademelerinde görev yapmış,herkes ayrım yapılmaksızın “Bayramlaşma törenine” davet edildi.Partililer arasındaki bu memnuniyeti bir anlamda Faruk Çelik açık ifadelerle dile getirdi.

İlginç bir o kadar da düşündürücü sürecin yaşandığı Bursa’da en görkemli Bayramlaşma törenini yine Davut Gürkan’ın başında bulunduğu Ak Parti gerçekleştirdi..

Şunu ifade etmek istiyorum

İktidarı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açık destek veren, ancak yapılan yanlışları da birileri gibi kıvırmadan uluorta eleştiren Gazetecileri dışlamaya çalışan zihniyetin mimarları,Davut Gürkan’ın İl başkanlık koltuğuna oturmasıyla tarihin derinliklerine gönderildi.Kısaca Başkan Davut Gürkan istenmeyen bir dönemi kapattı..

Ak partide “fesat cephesinin” dağılması partinin üzerindeki safraların temizlenerek Bursa’da yoluna devam etmesinde Davut Gürkan ve ekibin kararlı tutumunu göz ardı etmemek lazım..

Her ne kadar “Fesat cephesinde” yer alanlar,bu gelişmelerden rahatsızlık duysa da halkın memnuniyeti,tartışmalara nokta konularak bitirilmesi,Belediye çalışmalarında radikal kararların alınması,önümüzdeki dönemde başarıyı da beraberinde getirecektir.

Ülkede yaşanan değişimin,Ak Parti teşkilatlarında da hayata geçirilmesi,Partiye gönül veren insanları “maraba” gören zihniyetin bir anlamda tasfiye edilmesiyle Bursa kazanmıştır,Bursa’da yaşayan insanlar kazanmıştır.

Yeni Türkiye'nin kurulmasında "Benimde çorbada bir tuzum olsun" diyerek yıllardır koşuşturan insanlara bir anlamda vefa örneği gösterilmiş Davut Gürkan ve yol arkadaşları tarafından teşkilatların kapıları,herkese açılmıştır.

Koltuktan aldığı güçle kibir abidesi kesilenler, Partide koşturan insanları “Maraba” gören zihniyet bir daha hiç geri dönmeyecek mişçesine silinmiştir.

Teşkilatlarda oluşan "kin ve nefretin" yerini bu defa "hoşgörü" ve "sevgi" almış.Cenazelerde,düğünlerde,sosyal tüm aktivitelerde Başkan Gürkan ve ekibi siyasetin gereklerini yerine getirmenin gayreti içine girmiştir.

Yapılan bu çalışmalar karşısında ölü taklidi yapanlar sessizliğe bürünmüş, zihinlerinde hala kin ve nefreti taşıyanların ise ne Ak Partiye ne de Bursa’ya vereceği hiçbir şey kalmamıştır.

Gelişmeler ortada…

Ak Parti teşkilatlarında tartışmalar bitmiş…

Parti 2023’e hazırlanıyor.

 

 

  Bu yazı 5594 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş