Ercan AKYILDIZ
  04-02-2021 22:15:00

CHP’li Başkanların Ankara ziyareti

CHP’de  3 milletvekilinin istifa etmesinin yankıları sürerken,gözler CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin kuracağı “Memleket Partisine çevrildi.

Anlaşılan parti içi muhalefetin rahatsızlığı uzun zamandır devam ediyor.Partinin kuruluş ilkelerinden ayrıldığını,partide eksen kayması yaşandığını söyleyen CHP’liler yeni arayış içine girmiş.

HDP ile ittifak,Ak Partiden ayrılan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın Kılıçdaroğlu ile görüşerek,millet ittifakı ile hareket edecekleri yönünde işaret vermeleri bardağı taşıran son damla olmuş… İstifa eden  Milletvekillerinin “AKP Hurdalığındakilerle” ifadeleri ise üzerinde tartışılması gereken siyasi analistlerin değerlendireceği farklı bir yaklaşım.

Tabi burada dikkat çekmek istediğim esas önemli konu ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Bursa’dan önemli oranda oy alan Muharrem İnce’ye karşı CHP’nin Bursa eksenin ortaya koyacağı tavır.

İstifalar olur mu?

Tartışmalar siyasi arenada konuşuladursun,İl Başkanı İsmet Karaca’nın Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı yanına alarak Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı ziyaretin ardından önceki gün CHP’nin Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz’ın  Başkan Turgay Erdem’le Ankara ziyaretini siyaseten iyi okumak lazım.

Başkan Yılmaz,Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız’la birlikte Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.Bu ziyaret hem Fırat Yılmaz hem de Turgay Erdem tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ve Başkan Yardımcımız Zafer Yıldız ile birlikte ziyaret ettik. 2021 yılında Nilüfer’de hayata geçireceğimiz projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunarak kendilerinden tavsiye ve önerilerini aldık. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ise ziyarete ilişkin açıklamasında, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP Nilüfer İlçe Başkanlığımızın 2020 Faaliyet Raporunu sunduk. Nilüfer Belediye Başkanımız Turgay Erdem de Belediyemizin çalışmaları hakkında Genel Başkanımızı bilgilendirdi. Ziyarette, Belediye Başkan Yardımcımız Zafer Yıldız da hazır bulundu.”

CHP’de yaşanan çalkantılı süreçte Kemal Kılıçdaroğlu’na Bursa’dan art arda yapılan ziyaretler aslında siyaseten bir anlam ifade ediyor.Her ne kadar partideki Ulusalcı kanat rahatsızlığını dile getirse de Bursa’da ki mevcut CHP teşkilatlarının Kılıçdaroğlu’nun arkasında olduğunun işareti olarak yorumlanabilir.

Diğer önemli bir nokta ise;Muharrem İnce’nin “Memleket Hareketinin”  partileşme sürecinde gelen istifaların CHP-HDP ile işbirliğine bağlanmasına anında tepki verilmesi,tartışmaların uzun süre devam edeceğinin işareti olarak algılanabilir.

Özellikle sosyal medya üzerinden “Muharrem İnce,Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etmedi mi” gibi salvolar havada uçuşmaya başladı.

Şunu hemen ifade etmek istiyorum;

CHP’nin içinde bulunduğu duruma “karşı mahalleden” farklı bir gözle bakarak değerlendirmeye çalıştım.Herhangi bir siyasi oluşumu hedef tahtasına oturmak gibi bağnaz bir düşünce içinde olmadım.Her kadar Bursa teşkilatları Kılıçdaroğlu’na destek mesajları verse de toplumsal düzlemde baktığımızda CHP’de ki tartışmalar 19 Mayıs’a kadar dozunu arttırarak devam edecek.

Bu süreçte Atatürk’ün kurduğu bir partinin çatısı altında siyaset yapan CHP’lilerin “Partide eksen kayması var” serzenişleri Bursa’da karşılık bulur mu?

Sonuç olarak;

Herkesin kafasındaki soru şu;

Türkiye’nin Ana muhalefet Partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ayakları yere basan kalıcı ve ikna edici açıklamalar yaparak başta toplumu sonra da yıllarca CHP’ye hizmet etmiş partilileri ikna edebilecek mi?

Onu da zaman gösterecek…

Aksi durumda, tartışmalar artarak devam edecek…

  Bu yazı 5228 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş