Ercan AKYILDIZ
  06-06-2021 13:25:00

Bu projeler Yıldırım’a değil İnsanlığa değer katıyor…

Pandemi süresince önemi bir kez daha ortaya çıkan,çevrenin korunmasına yönelik yapılacak her faaliyet,atılacak her adına insanlık için hatta tüm canlılar için yapılmış olacaktır..

Süreçte bir kez daha anlaşıldı ki,sağlıklı bir toplum oluşturulmasının,ancak çevre sorunlarının  çözülmesiyle mümkün olacağı,bırakın ülkemizi dünyada kabul görmüş bir gerçektir..

Marmara denizinin durumu ortada..Ağlıyor,isyan ediyor hatta kusuyor..İmdat diyor imdat..

Derelerin,su kaynaklarının hatta Bursa ovasının durumu orta…Herkes taşın altına elini koymalı,kalıcı tedbirlerin alınması için harekete geçmelidir…

Bu konuda duyarlı bir Belediye den söz etmek istiyorum..

Sessiz ve derinden çalışmalarını yürüten Yıldırım Belediyesi önemli çalışmalara projelere imza atıyor. Başkan Oktay Yılmaz’ın başında bulunduğu ekip bugünlerde çevre yatırımlarına ağırlık vermiş “Sosyal sorumluluk projelerini” uygulamaya koymuş…

Yıldırım belediye Başkanı Oktay Yılmaz,göreve geldikleri günden itibaren 1,5 milyon metrekare yeşil alan ürettiklerini,Vakıf köy,Balaban mesire alanın tamamlandığını Gökdere de ise çalışmalara başladıklarını söyledi.Mahallelerde 500-1000 metre kare boş alanlarında parklara dönüştürüldüğünü söyledi…

Bu önemli..Ama daha önemlisi..

5-11 Haziran tarihleri arası ülkemizde Çevre Haftası olarak ilan edilmişken Yıldırım Belediyesinin bu süreçte başarılı projelerle  imza atmış. Elektronik atıklar kategorisinde Türkiye birincisi olmuş ve bu konu birde ödül almış…Bu süreçte 38 bin 200 ton ambalaj atığı 38 bin 683 litre atık yağ,7 bin 644 kilogram atık pil,15 bin 246 kilogram elektronik atık,16 bin 202 adet ömrünü tamamlamış lastik,6 bin 500 ton tekstil kırpıntı atığı,299 kilogram atık ilaç toplamış…

Başkan Oktay Yılmaz’ın ekibi tarafından Yıldırım'da bulunan 142 Devlet okulunda,18 bin 780 öğrenciye “ Temel çevre bilinci ve sıfır atık eğitimi” verilmiş.. Yine bu süreçte Kuran kursu, STK'lar, Halk Eğitim Merkezi Kursları başta olmak üzere İlçede ikamet eden kadınlara “Temel çevre bilinci ve sıfır atık” eğitimlerine devam edilmiş.

Bunu yaparken de ödül sistemi getirilmiş.1 litre atık yağ getirene 5 litre su bırakılmış.Elektrik ve elektronik atık getirenlere de tasarruflu Led ampul dağılmış.Bu çalışmalar halen devam ediyor…Ekipler kapı kapı dolaşıp halen atık topluyor.

Unutmayalım ki,çevre dünya üzerinde yaşamı sürdüren çanlıların hayatları boyunca ilişkilerini sürdürdüğü dış ortamdır.

Çevre’nin  bize geçmişten kalan bir miras değil; korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanet olduğunu bilinciyle hareket eden  Başkan Oktay Yılmaz,2 çevreci projeyi daha hayata geçirebilmenin gayreti içinde…Ambalaj atıklarını toplama ve ayırma tesisi ile,Pazar yerleri ve evlerden çıkan yemek atıklarını gübreye dönüştüren kompost tesislerini yapımına hız vermiş..Projeler tamam çalışmalar tam gaz devam ediyor..

Diğer bir çevreci proje ise GES..Yıldırımın dışında kurulacak Güneş enerji santrali..Başkan Yılmaz bu projeyi de anlatırken de heyecanlanıyor.Önemli diyor Yıldırım için..5 megavatlık enerji kaynağını ile İlçeye yıllık 5 milyon tasarruf sağlayacağız..

Şunu ifade etmek istiyorum…Çevrenin önemi tartışılmaz.

Bu dünyada yaşayan, canlı ve cansız öğelerini olumsuz yönde etkileyen, üzerinde yapısal zararlar meydana getiren ve niteliklerini bozan yabancı maddelerin hava, su ve toprağa yoğun bir şekilde karışmasıyla çevreyi kirletip bir anlamda kendi yaşamımızı kısıtlıyoruz..Kendi elimizle doğal olmayan bir şekilde çevreyi kirletiyoruz..

Düşünün;Sadece Yıldırımda toplanan binlerce ton atığın yine Yıldırımda doğaya karıştığını..Hızlı nüfus artışı,Plansız kentleşme,Plansız endüstrileşme,Doğal kaynakların ölçüsüz kullanılmasını da buna eklerseniz varın gerisini siz düşünün..

Son sözüm şu ki;

Yıldırım Belediyesi örnek olacak hayırlı bir iş yapıyor..Sadece Yıldırım’a değil tüm insanlığa değer katıyor..Alkışlıyorum.

 

 

  Bu yazı 4899 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş