Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 07-05-2021 14:31:00   07-05-2021 14:22:00

Olimpiyat yolundaki Şampiyonun hikayesi…

Bursa Büyükşehir belediye Spor kulübünün lisanlı sporcusu, Hatice Kübra İlgün’ün ilginç yaşam hikayesi adeta ders niteliğinde…

Tüm zorluklara rağmen,azimle disiplinli bir çalışmanın başarıyı da beraberinde getireceğinin en güzel örneklerinden biri Hatice Kübra İlgün şimdi olimpiyat yolunda..

Tekvando Bayanlar kategorisinde üst üste aldığı başarılarla adından söz ettiren Hatice Kübra İlgün,müsabakalarda kazandığı birincilikler ve kırdığı rekorlar kadar, mücadele alanındaki sıra dışı duruşuyla ve karakteriyle bir çok sporcumuza da  örnek oluyor…

Orta halli bir ailenin kızı idi Hatice Kübra İlgün …Kars’ta devlet memuru olan babanın 1999 yılında Bursa’ya tayini çıkıyor ve Osmangazi ilçesine bağlı Panayır mahallesine yerleşiyor İlgün ailesi..

Şampiyonun hikayesi de buradan başlıyor..

Şampiyon Hatice Kübra İlgün 7 yaşında okula gidiyor Panayır mahallesinde.Okul da tekvando sporu için seçmeler yapılacağı söyleniyor.2005 yılında yapılan bu seçmelerde 150 öğrenci yarışıyor..

Hatice Kübra İlgün’ün kendi ifadesiyle “Ben o dönem zayıftım ve  bacaklarımda uzundu. Sanırım orada bunun avantajını yaşadım ve  seçildim.Ardından da akrabam olan hocamla tekvando serüveni başlamış oldu.Türkiyede,Avrupa’da ve dünyada katıldığım müsabakalarca onlarca madalya kazandım.Şimdi Olimpiyatlara gidiyorum.Amacım Olimpiyatlarda ülkemi en iyi şekilde temsil etmek.Mücadelemiz bu yönde olacak.”

Babasının da aynı zamanda futbol antrenörü olması dolayısıyla aile Hatice Kübra’nın bu yolculuğuna karşı çıkmamış,tam aksine destek olmuş.

O da azim ve gayretle o gün okuldaki seçmelerde kendisinin seçilmesine ön ayak olan akrabası ve bugünkü Antrenörü Fikret hocanın da  teşvik etmesiyle  yol yürümeye başlamış..Çalışmış,çalışmış….Çoook çalışmış.

Mahallemizde erkek arkadaşlarımızla kavga bile ederdim diyen Hatice Kübra İlgün ilk çıktığı müsabaka da Bursa 2’ncisi olmuş. Sonrasında başarılar arda arda gelmiş.

“Bu süreçte yaşadığımız sıkıntıları da göz ardı edemeyiz” diyor Hatice Kübra İlgün..

“Çok iyi hatırlıyorum;Bir kurban Bayramı sonrası müsabakalara katılmak için,çevremizden topladığımız kurban derilerini satarak kendimize yol parası yaptığımız zamanlar oldu.”

Anlaşılan,yaşanan tüm zorluklar Hatice Kübra İlgün’ü yıldırmamış,azim ve kararlılıkla çalışarak onlarca rakibini geride bırakıp bir çok ülkede İstiklal marşının  defalarca okutulmasını sağlamış.

Bugün kazandığı onlarca madalya ile birlikte dünya olimpiyatlarına gidiyor.

En Büyük destekçisi ise Bursa Büyükşehir Belediyesi,dolayısıyla Başkan Alinur Aktaş…

Adeta sporcu fabrikası gibi faaliyet gösteren Büyükşehir belediye spor kulübünde, 22 branş da sporcular çalışmalarını sürdürüyor.Şampiyon Hatice Kübra İlgün,kulüp bünyesine faaliyet gösteren Tekvando branşında diğer sporcular gibi olimpiyatlara giden yola burada hazırlandı..

102 Antrenör ve 1642 aktif  sporcu ile geçleri geleceğe hazırlayan Büyükşehir Spor kulübü,2021 yılı itibari ile tüm branşlarda bu güne kadar 382 müsabakaya katılım sağlanmış.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin lisanslı sporcusu Hatice Kübra’nın başarı hikayesini aynı zamanda “azmin ve çalışmanın” sonuçlarını da ortaya koyuyor…Başkan Alinur Aktaş’ın da desteği ile olimpiyatlara hazırlanan Hatice Kübra İlgün’de bizde başarılar diliyoruz..

Yolu açık olsun…

  Bu yazı 4736 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş