Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 01-05-2021 19:30:00   01-05-2021 19:13:00

Başkan Dündar: 2021 Yatırım yılı olacak

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını nedeniyle insanlar evlerine kapanırken,Osmangazi Belediyesi kente değer katacak yatırımlara devam ediyor.

Yaşanan bu olağanüstü sürece rağmen öne çıkan 2 ayrı projeyi  Osmangazi belediye Başkanı Mustafa Dündar’la konuştuk.

Başkan Mustafa Dündar,yaşanan olağanüstü süreci fırsata çevirmeye çalıştıklarını ifade ederek,yatırımları devam eden önemli projelerin 2021 yılına damga vuracağını söyledi.

Sıkıntılı geçen 2020’nin ardından yeni yıla yeni umutlarla girdiklerini söyleyen Başkan Dündar,her şeye rağmen bu yılın Osmangazi Belediyesi için yatırım yılı olacağını, hazırlıklarını da bu anlamda tamamladıklarını vurguladı.

Ülkeyi dolayısıyla Bursa’yı da olumsuz yönde etkileyen salgın nedeniyle ekonomik krizin konuşulduğu bir dönemde,anlaşılan Başkan Dündar ve ekibi Bütçeyi en verimli bir şekilde kullanmanın avantajıyla yatırımların devamı sağlamış.

Yaşanabilir Osmangazi için kalıcı projeleri hayata geçirmek için mücadele veren Başkan Mustafa Dündar için ayrı bir önem taşıyan Osmangazi Meydan da çalışmalar aralıksız sürüyor..

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim..

Osmangazi belediyesi,Bursa açısından da hayati önem taşıyan Osmangazi meydanın yapımına başlamakla sosyolojik açıdan da kent insanına önemli katkı sağlamış.

Şehrin merkezinde 155 milyon lira bedel ödenerek 100’den fazla bina kamulaştırılmış.Dolayısıyla elde edilen 40 dönüm arazi üzerine Osmangazi kent meydanı inşasının yapımına başlanmış.

Bugün korona virüse karşı önlemlerin üst seviyede tutularak yürütülen inşaat çalışmalarında büyük yol kat edildi.

Meydanın altına inşa edilecek 2000 araçlık 4 katlı otopark için 24 metre derinliğe kadar temel kazıldı ve meydanın etrafına 632 fore kazık dikilmiş.

Yaklaşık 1 yıl süren hafriyat çalışmalarının ardından beton dökme işlemlerinin de tamamlandığı meydan inşaatında, kaba inşaatın ise yüzde 20’si tamamlanmış.

Başkan Mustafa Dündar,Osmangazi Kent meydanı inşaatıyla ilgili çalışmalarını anlatırken önemli bir noktaya da parmak bastı.

Şu ifadeleri kullanıyor Başkan Mustafa Dündar;

“Meydan projesi tamamlandığında,2 bin araçlık otoparkı ile şehir içi trafiği büyük ölçüde rahatlatacak.Proje içinde yer alan sosyal ve kültürel tesisleri, millet kıraathanesi, aktivite alanları ile de Bursa'nın yeni marka değeri olacak.”

Osmangazi belediyesi tarafından yürütülen diğer önemli bir proje ise yaşlı ve engelli vatandaşları rehabilite etmek amacıyla hayata geçirdiği ‘Bakım Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’ (BAREM), kaliteli yaşamın merkezi..

Yarın belki de herkesin ihtiyaç duyabileceği farklı bir proje BAREM.

Demirtaş’ta 14 bin 162 metrekare alan üzerine bir kampüs şeklinde inşa edilen merkez, 200 yaşlı, 150 engelli, 150 alzheimer hastası olmak üzere 500 kişiye hizmet verecek. Engelli ve yaşlıların hayatına değer katacak BAREM, ayrıca; iş atölyeleri, spor, yemek, müzik ve etkinlik salonları, 12 adet üçer kişilik dinlenme odası ve hobi bahçesi ile huzurun ve kaliteli yaşamın merkezi olacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaşlıların hayatına konfor katmak, alzheimer hastaları ve engelli vatandaşlara rehabilitasyon ile yakınlarının sosyalleşmesine imkanı sağlamak için hayata geçirdikleri merkezin her yönden ilkleri barındırdığını söyledi.

Dündar, amaçlarının, toplumdaki dezavantajlı gruplara, sahip çıkarak yaşamlarına kolaylık ve değer katmak, bakımları ile ilgilenen ailelerine de gün boyunca sosyalleşme ve dinlenme imkanı sunabilmek olduğunu ifade etti.

Son olarak şunu ifade etmek istiyorum;

Pandemi dolayısıyla millet olarak zor günler geçiriyoruz.

Burada  kesinlikle bir siyasi kaygı içinde de değilim.

Ama tüm yerel yönetimler bir taraftan imkanlarını seferber etmiş,diğer taraftan da yatırımlarına devam ediyor.

Tabloya bakıldığında yapılanları inkar etmek, bu millete haksızlık olur…

Nankörlük olur..

  Bu yazı 4895 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş