Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 08-12-2021 12:26:00   06-12-2021 17:59:00

BTSO Başkanı İbrahim Burkay “121 Ülkeden fazla ihracat yapıyoruz”

Ekonomide yaşanan daralma,piyasalarda yaşanan dolar baskısıyla birlikte,ülkede puslu hava yaratmak için karamsarlık pompalayanların aksine BTSO gibi mücadele veren kurumları gördükçe içimiz ısınıyor…

Siyasi polemiklerden uzak,hiçbir siyasi partiye angaje olmadan şu günlerde tüm  siyasi parti temsilcilerinin ziyaret merkezi haline gelen BTSO’yu bu defa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti…

Yeni iş alanlarının açılması, istihdam sağlanması,İhracatı artırmak ve  dünyanın dört bir yanına mal satmak için çabalayan insanların mücadelesine bir alkışta bu defa Müsiad Başkanı Asmalı’dan geldi.Asmalı’nın “BTSO, Türkiye’nin Geleceğine Değer Katıyor” ifadeleri sanırım her şeyi ifade ediyor.

Türkiye'de gündem’in ilk maddesinde yer alan “EKONOMİNİN ”  konuşulduğu süreçte BTSO, MÜSİAD Yönetim Kurulunu Oda Hizmet Binası’nda ağırladı. Hemen ifaden edelim;

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Genel Merkez Yönetim Kurulu, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay ve MÜSİAD Bursa Yönetim Kurulu, BTSO ev sahipliğinde düzenlenen istişare toplantısında Bursa iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelmesinin ayrı bir önemi var…

Hatırlatma yapalım…Toplantıda Bursa’dan iş insanları da yerini aldı.BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ı, Meclis Başkanı Ali Uğur, Oda’nın Yönetim Kurulu ve Meclis Divan Kurulu Üyeleri, meclis üyeleri ve konsey başkanları da yalnız bırakmadı.

Burada esasen önemli olan Pandemi sürecinin ardından BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın ortaya koyduğu duruştur.Alkışı hak ediyor mu? Evet fazlasıyla… Bunu iş insanları da görüyor ki,MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, BTSO’nun kent ekonomisine yönelik hayata geçirdiği projelerin ülke ihracatına, istihdamına ve katma değerli üretimine büyük güç kattığını üstüne basa basa vurgulayarak  “Ülke olarak bu vizyona sahip projelere ihtiyacımız var. Başarılı çalışmalarından dolayı BTSO’yu kutluyorum.”ifadelerini kullanıyor.

Toplantıda BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Bursa’nın hem tarihi mirası hem de doğal güzellikleri açısından son derece zengin bir şehir olduğunu ifade etti.

Başkan Burkay, “Türkiye’nin ikinci büyük ihracatçı kenti olan Bursa bugün tek başına 121 ülkeden daha fazla ihracat yapıyor. İhracatta 4 dolarlık kilogram başına birim değerine ulaşan ve 8 milyar dolarlık dış ticaret fazlası veren kentimiz tüm Türkiye’ye ilham kaynağı oluyor.” diye konuştu.

Şunu ifade etmek istiyorum; BTSO sadece Bursa’ya değil Ülkeye değer katan çalışmaların altına imza atıyor.Global ekonomik krize rağmen projeler ve Fuar Organizasyonları İle Bursalı iş insanlarının yurt dışı çalışma alanlarına katkı sağlıyor.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Bursa’nın tarih boyunca ekonominin merkezi olmuş bir şehir olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı

“Dünyada artık ülkelerin değil, şehirlerin ve bölgelerin rekabeti var. BTSO olarak Bursa'ya rekabet avantajı kazandırmak için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Göreve geldiğimiz 2013 yılından bu yana TEKNOSAB, BUTEKOM, Model Fabrika, BTSO MESYEB ve BUTGEM gibi projelerimizle Bursa’nın rekabetçiliğini güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu noktada tüm şehrin işbirliği ve dayanışma ile ortak hedeflere ilerlemesi gerekiyor. Bu noktada iş dünyamızın önemli kuruluşlarından olan MÜSİAD ile önümüzdeki süreçte ortak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.”

Burkay’ın yaptığı sunumun ardından MÜSİAD Genel başkanı Mahmut Asmalı’dan övgü dolu sözler geldi. “Vizyon projeler bizi heyecanlandırdı”

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Başkan İbrahim Burkay’ın Bursa ekonomisinin dönüşümü ve BTSO’nun yürüttüğü 60’a yakın projeyi içeren sunumunda etkilendiklerini gizlemedi.

Ardında şu açıklamayı yaptı;

 “Başkan İbrahim Burkay’ın sunumunu dinlerken Bursa ve ülkemiz adına çok gururlandık ve heyecanlandık. Bursa, ülkemizin ihracatına ciddi destek sağlıyor. BTSO’nun projeleri de bu sürece önemli katkı sağlıyor. 8 milyar dolarlık dış ticaret fazlası veren bir Bursa’nın ülkemizin katma değerli ihracatına da katkı sağlıyor. Bursa’da bu projelerle hazırlanan güçlü altyapı, Türkiye’nin otomobili TOGG’un üretimi için Gemlik’in tercih edilmesini sağlamış.  Bunu kesinlikle Bursa’nın hak ettiği bir yatırım olarak görüyoruz. BTSO’nun sunumu şimdiye kadar gördüğüm en etkili sunumlardan biriydi. Ülke olarak bu tip başarılı çalışmalara ihtiyacımız var. Allah muvaffak etsin. Ben burada çok iyi bir ekip ruhu ve dayanışma gördüm. BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay ve ekibini tebrik ediyorum.” İfadeleri bir anlamda BTSO’nun vizyonunu ortaya koydu..

Bugün her ne kadar birileri ülkede kaos ortamı yaratmak istese de, şu günlerde çokça ihtiyacımız olan güzel haberleri yaşadığımız kentin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay’dan duymak umutlarımızı kat be kat arttırıyor. Birilerinin tüm hasetliğine rağmen, Burkay’ın rakamlarla ortaya koyduğu VİZYON Bursa’nın hatta ülkenin geldiği noktayı da gözler önüne seriyor.

BTSO Başkanı Burkay’ın ekonomiye dair ülke gerçeklerine idealist yaklaşımı Bursa’nın önemini de bir kez daha ortaya koyuyor.

Bizimde söyleyeceğimiz tek kelime var; yolunuz açık olsun.

  Bu yazı 6854 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş