Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 07-12-2020 18:03:00   07-12-2020 13:35:00

Birileri “ŞOV” yapar, Birileri hizmet…

CHP İl Başkanı İsmet Karaca ve küçük ortakları İyi Partinin Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, sosyal medya’da “şov” yapmaya devam ederken,Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş her şeye rağmen vatandaşın yanında durmaya devam ediyor.

Başkan Aktaş’ın 70 bin aileyi kapsayan “Destek paketine” geçmeden önce birkaç kelam etmek istiyorum;

Bugüne  kadar Bursa'nın hayrına tek bir icraatları bulunmayan iki benzemez siyasi Partinin Bursa İl Başkanları tarafından uzun zamandır bir algı operasyonu yürütülüyor. “Çamur at izi kalsın” anlayışı ile Başkan Alinur Aktaş’a karşı yürütülen karalama kampanyasının bugünlerde CHP yaşanan “Taciz rezaletini” ve “HDP ile yürütülen gizli anayasa görüşmelerini “perdeleme, gölgede bırakma hareketi olarak da değerlendirilebilir.

Tabi İllegal örgütlerin toplanma merkezi haline gelen CHP ile kol kola girmiş,PKK’nın meclisteki siyasi uzantısı HDP ile flört eden bir anlayışa,Ülkücü ve milliyetçi olduklarını her defasında ifade eden İYİ partililerin kucak açması da,Üniversitelerde araştırılması gereken bir TEZ konusu olarak karşımıza çıkıyor.

Burada dikkat çeken diğer önemli bir konusu ise Rahmetli Alparslan Türkeş’in mirasını sahip MHP’nin  içinde bulunduğu durum.

Hükümete kayıtsız şartsız destek veren ve Ankara’da güçlü bir şekilde temsil edilen MHP’nin Bursa teşkilatları sessizliğe bürünmüş. Bugüne kadar Bursa İl Başkanı yada İlçe Başkanlarında “olumlu yada olumsuz” bir açıklama duyan oldu mu? MHP teşkilatlarının üzerine ölü toprağı serpilmiş...Yok hükmündeler sanki..

Pandemi sürecinde Ülkü Ocaklarındaki vefakar gençlerin sosyal faaliyetleri de olmazsa,insanlar partinin kapısına kilit vurulduğunu zannedecekler…Bu serzeniş aslında Ülkücü hareket içinde yıllarca mücadele etmiş insanların serzenişi olarak da değerlendirilebilir.(Belki de Mart ayında yapılması planlanan kurultayla ilgili olabilir.Bekleyip görelim)

Ak Parti Bursa teşkilatları ise Allaha emanet…

İl Başkanlık koltuğunda oturan Ayhan Salman’ın,önümüzdeki süreçte yapılacak İl kongresinde “aday değilim” açıklaması süreci farklı bir boyuta taşıdı.Herkes sus pus olmuş.Partide “Başkan toto” oynanıyor.CHP İl Başkanı İsmet Karaca yada İyi Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu tarafından yürütülen karalama kampanyasını “Salvoları” her defasında Başkan Alinur Aktaş göğüslemek zorunda kalıyor.

Kuruluşundan bugüne kadar Ak Parti Bursa teşkilatlarında belki de ilk defa böylesi bir durum yaşanıyor. Oysa Bursa’da devam eden onlarca proje var.Bir kısmı devam ediyor,bazıları ise tamamlanma aşamasında…

CHP İl Başkanı İsmet Karaca’da yada İyi Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu  kendilerine göre oluşturdukları siyaset anlayışına bakın!.. “Bu projede güzel oldu.70 bin aileye kucak açılması önemlidir”  demelerini mi bekliyoruz.Bu mümkün değil.

Onların amacı Başkan Alinur Aktaş’ın icraatlarını gölgeleyerek “ siyasi rant” elde etmek.

Muhalefetin tüm saldırılarına rağmen önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sosyal belediyecilik anlamında önemli bir projeye daha imza attıklarını Bursa kamuoyu ile paylaştı.

Muhalefetten alkış beklemeden projeden birkaç başlıkla yazımızı taçlandıralım.

Projenin adı; “Destek paketi”

Pandemi süresince binlerce ailenin yanında olan Büyükşehir Belediyesi yeni bir adım daha atarak 3 ay boyunca 70 bin aileye destek sağlanacak…

Bu kapsamda İşyerleri kapanan işletme sahiplerinin mesken su faturalarına,1 Aralık’tan itibaren süreç 1 ay içinde normalleşse bile,en az 3 ay boyunca yüzde 50 indirim uygulanacak.Süreç uzarsa Belediyede süreyi uzatacak.

Yine genelge kapsamında,işyerlerini kapatmak zorunda olan işyeri sahipleri ve bu işyerlerinde çalışan vatandaşlar için 70 bin adet “destek paketi” hazırlanıyor..Her biri bir aileye yetecek şekilde.

 Aynı kapsamda yine işyerlerini kapatmaz zorunda kalan Belediye kiracılarından kısıtlık süresi bitene kadar kira ve işgaliye ücreti alınmayacak.

 Ayrıca Pandemi sürecinde işyerlerindeki faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan esnafa önceki dönem Belediye alacaklarından dolayı her hangi bir yasal takip yapılmayacak…

Bursa adına Bursalılar adına hayırlı bir iş yapılıyor.

Sosyal medya üzerinden her gün salvo yapmayı marifet sanan  CHP İl Başkanı İsmet Karaca ve İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nu Bursa’nın hayrına olan bu projeyi de alkışlamalarını mı bekliyorsunuz?

Bu mümkün mü?

Onlar sadece şov yapsın..

  Bu yazı 6714 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş