Ercan AKYILDIZ
  15-03-2021 19:49:00

Yıldırım’da ne yapılıyor?

Bugünkü yazımızda geçmişe kısa bir yolculuk yapıp binlerce insanın “Yıldırım’da  ne yapılıyor” sorusuna cevap aramaya çalışalım..

Unutmayalım ki, Bursa her bakımdan önemli bir şehir olmasına rağmen, ikinci büyük İlçesi Yıldırım yıllarca olağanüstü haller yaşamıştır..Yoğun göç nedeniyle bir taraftan kaçak yapılaşma mantar gibi çoğalırken, birileri avazı çıktığı kadar bağırarak “dürüstlük naraları atarken, kimseden ses çıkmadığı günler olmuştur.

Ahlakın evrensel ilkeleri hak getire “Şeffaflık” denen o kelimenin bir zamanlar adını bile unutmuştu Yıldırımlılar..

Siyasetin gölgesinde sineklenen birkaç kendini bilmezin yaptıklarının partilerle bağdaştırılmaya çalışıldığını ibretle izlediğimiz günler oldu. Her defasında göbek büyüten, gerine gerine Yıldırım caddelerini arşınlayan ağalar adeta ölü taklidi yaptı o günler..

Oy uğruna kaçak yapılara göz yumulmuş,Beton mikserleri Yıldırımda boy göstermeye başlamış,nüfus yoğunluğu ile birlikte koskoca ilçe nefes alamaz hale gelmişti.

Bugün Başkan Oktay Yılmaz’ın Başkanlığında farkı bir Yıldırım karşımıza çıkıyor…

Uzun bir aradan sonra bir araya geldiğimiz Başkan Oktay Yılmaz’a insanların sabırsızlıkla beklediği “Kentsel dönüşümü” sordum…

İfade edelim;

Alınan radikal kararlarla,kaçak yapılaşmanın yok denecek kadar azaldığı, Yıldırım’ın yeniden inşası için harekete geçilmiş. Planlar hazır son aşamaya gelinmiş..

İlk Büyük dönüşüm Mevlana mahallesinde başlıyor..

6 hissedar hariç tamamıyla anlaşma sağlanmış, 307 bina yıkılıyor..Yerine tün sosyal donatı alanları da göz önüne alınarak 648 konut yapılacak. (Elde edilen konutlar satılmayacak, kentsel dönüşümde kullanılacak.)

Ayrıca, Yıldırım’ın çevre yolu girişinin çehresi değişecek..

Başkan Oktay Yılmaz,projelerin bitmez üzere olduğunu Mayıs ayında,ihaleye çıkılacağını belirterek “Mevlana mahallesindeki dönüşüm model olacak. Bölgenin kendi mimari özelliği olacak.Kemer saçak,çeşme,avlu gibi mahalle kültürünü yansıtacak mimari özellikleri projemizde değerlendirdik.Her daireye bir otopark.Sosyal ve ticari yaşam alanları.24 saat yaşayacak bir mahalle kültürünü ortaya koyuyoruz” dedi.

Siyasette ilginç bir o kadar düşündürücü detay, yapılan hizmetler rağmen siyasetçilerin birbirlerinden memnuniyetsiz olmalarıdır.

Gerçi burada önemli olan vatandaşın memnuniyeti.

Gerisi hikaye..

Aslında işin doğrusu, bir siyasetçi,siyaset yaptığı İlçenin menfaatlerini her şeyin üstünde tutarak,adaletli olmalı,yapılan güzel işleri de alkışlamayı öğrenmelidir.

Bekleyerek göreceğiz.

Yıldırım’da Büyükşehir destekli devam eden ikinci bir “Kentsel dönüşüm projesi” de Eğitim caddesinde devam ediyor. Başkan Yılmaz’ın ifadelerine göre “Ulaşım endeksli” bir dönüşüm buradaki çalışmalar.

Bu yıl içinde ilk kazma vuruluyor.Erdoğan caddesi ve üst kısımda bulunan ikinci caddenin Ankara yolu üzerinde bulunan Esenevler kavşağı birleştiriliyor..

Yakın zamanda Sinandede mahallesinde iptal edilen uygulama planları da çözüme kavuşturuldu.Özel sektörle birlikte bu bölgede de dönüşüm başlıyor..

Millet mahallesindeki dönüşümler,Gökdere koruma planının onaylanmasıyla birlikte artarak devam edecek..

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın açıklamalarına bakıldığında,2021 yılı Yıldırımda “Şantiye yılı” olarak değerlendirilebilir.

Bu arada Bursa kamuoyunda günlerce konuşulan Mollarap’ta ki, heyelan bölgesi riskli alan ilan edilmiş.O bölge tamamen boşaltılıyor.Konut yapımı yasaklandı.38 dönümlük arazinin yüzde 40’ı kamulaştırılmış.Bölge park ve yeşil alana dönüştürülecek..

Şunu ifade etmek istiyorum;

Başkan Oktay Yılmaz, Yıldırım’da yeni bir anlayışla farklı bir vizyon ortaya koyuyor.

Özellikle, hizmette vatandaş ve kalite odaklı bir yönetim anlayışının önümüzdeki günlerde Yıldırım’da kendini iyiden iyiye hissettirecek.

Takdir etmemek mümkün değil..

  Bu yazı 4417 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş