Ercan AKYILDIZ
  10-03-2021 20:07:00

MHP susarsa!..

Ülkemizde son dönemde meydana gelen olayları hür irademizle değerlendirirken, bazı gerçekleri de göz önünde bulundurmalıyız..

Bunun sonucu olarak, bir partinin içinde bulunduğu durumu eleştirmek bana göre demokratik bir refleks olarak değerlendirilmeli..

Şu Parti Cumhur ittifakında desteklemeyiz, bu Parti millet ittifakında görmezden gelmeliyiz” gibi hissiyat boyutlu düşüncelerin kimseye bir yararı olmayacaktır…

Önemli olan ülke siyasetine Bursa siyasetine kim ne kadar katkı sağlıyor. Kim ki devlet kurallarıyla bağdaşmayan yıkıcı, zararlı suç teşkil eden işlerin içine yer alıyor (HDP gibi)…Herkes her kesim tavrını ortaya koymalı, devletinin yanında yer olmalıdır.

Bayrağına sahip çıkarak, destek vermelidir.

Kısaca aklımızı başkasına emanet etme devri kapanmıştır.

Bakın zaman zaman kullandığı “USLÜP” nedeniyle İYİ Parti Bursa İl Başkanı Türkoğlu eleştirilerin odağında yer alıyor..

Uzun yıllar bu mesleğin içinde yer alan bir gazeteci olarak şunu ifade etmeliyim ki, Selçuk Türkoğlu her şeye rağmen, özellikle MHP’den kopan milliyetçi ve muhafazakar kesimden hissedilir oranda destek alıyor. Ülkücü ve milliyetçi kesimi konsolide etmek için mücadele veriyor.

Eleştirsek de bir anlamda işini yapıyor.

Bunun en önemli nedenlerinden biri MHP Bursa teşkilatlarında yaşanan sessizlik. Parti Bursa'da yok hükmünde. Teşkilatlar adeta sessizliğe bürünmüş. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sosyal medya üzerinden zaman zaman yaptığı açıklamalar da olmazsa partinin varlığından kimsenin haberi bile olmayacak.

Doğal olarak, MHP susarsa İYİ Parti konuşur..

Oysa MHP Genel merkezinde Bursa’nın yeteri derecede ağırlığı mevcut. Genel Sekreter İsmet Büyükataman ve Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu Bursa milletvekili olarak Ankara’da Bursa’yı temsil ediyor.

Buna rağmen, MHP Bursa teşkilatları meydanları İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve ekibine bırakmış.

Peki her şeye rağmen MHP teşkilatlarında yaşan bu sessizlik bozulacak mı, yada ne zaman bozulacak?

MHP 13’ncü olağan kongresi 18 Mart 2021’de yapılıyor. Kongre sonrası parti Genel merkezinde yaşanacak bazı değişimlerin teşkilatlar bazında da sürmesi bekleniyor. Bazı teşkilatlar gözden geçirilecek, bazılarında ise kökten değişikliğe gidileceği ifade ediliyor.

En azından bu yönde beklentiler var.

Kongre sonrası MHP Genel merkezi tarafında ortaya konulacak yeni siyaset anlayışının, yerele bir yansımasının olup olmayacağını hep birlikte göreceğiz.

Aslında, bütün mesele gülle dikeni, kuzuyla kurdu, iyiyle kötüyü birbirine zarar verdirmeden yaşatmaktır. Bunlardan birini yok etmek tabiatın dengesini bozmak olur.

Bir hatırlatma;

Kurtların yok edildiği köyleri yabaniler basar. Kekliklerin, tavukların tüketildiği ülkeyi de keneler basar.

Atı alan Üsküdar’ı geçiyor, buna rağmen birileri ise hala cirit oynuyor...

  Bu yazı 5250 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş