Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 05-03-2024 20:44:00   05-03-2024 20:40:00

Başkan'ın yeni dönem Bursa vizyonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Yola devam” kararı verilerek yeniden Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edilen Başkan Alinur Aktaş, düzenlediği proje lansman toplantısı ile Bursa’nın geleceğine dair vizyonunu paylaştı..

Kusursuz bir organizasyonla Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya anlaşılan Başkan Aktaş günler öncesinden hazırlanmıştı.Görsel şölen havasında başlayan proje tanıtım toplantısı “Dirençli şehir” mottosuyla kentsel dönüşüme dikkat çekilen ilk proje olarak hafızalarda yerini aldı…

Başkan Alinur Aktaş,özellikle muhalefet partileri tarafından yürütülen gayri nizami siyaset anlayışına rağmen,Bursa’ya hizmet etmeye devam edeceklerini ifade ederek,önümüzdeki dönem için yol haritasını çizdi..

Fazla ayrıntıya girmeden şunu belirtmek etmek isterim;

Başkan Alinur Aktaş’ın geleceğe dair Bursa için hayati önem taşıyan projelerini 6 ana başlıkta toplamış. Ulaşan Şehir, Dirençli Şehir, Yeşil ve Yaşanabilir Şehir, Üreten Şehir, Yaşayan Şehir ve Yaşatan Şehir’…

Belirttiğim gibi,halen 12 ayrı yerde devam eden “Kentsel dönüşüm” dikkat çeken ilk proje olarak yerini alırken  ‘Ulaşan Şehir’ başlığıyla ulaşım konusuna atılacak yeni adımları sıraladı.Yollarıyla, akıllı çözümleriyle toplu taşıma ile ulaşan bir şehir oluşturacaklarını ifade etti.Yeni dönemde ulaşıma yönelik yatırım planlarını açıkladı.

16 Bin yeni konut yapılacağını,bu projeyle başta yeni evlenen çiftlerimiz, emeklilerimiz ve işçilerimiz olmak üzere uygun fiyat ve ödeme koşullarıyla evi olmayan vatandaşları ev sahibi yapmak istediklerini söyledi..

UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Hanlar Bölgesinde çalışmalara devam edilecek.Süreçte ikinci etaba geçilecek..

 BUSKİ yeni dönemde de şehrimizin dirençli kent yolculuğunda en önemli görevlerden birini kararlılıkla sürdürecek.Sağlıklı içme suyunu halkımıza uygun fiyatta ve kalitede sunmaya devam ediyoruz. Şubat ayı içerisinde yaptığımız düzenlemeyle su faturalarındaki ilk kademeyi 12 metreküpten 18 metreküpe çıkararak vatandaşlarımıza ciddi bir katkı da bulunmuş olduk.

 Kesintisiz içme suyu temininde çok önemli bir yeri olan Çınarcık Barajı’mızın suyunu bursa ile buluşturan tarihi çalışmayı başlattık. 300 bin metreküp günlük arıtma kapasitesine sahip 1 arıtma tesisini, 68 km isale hattını, 3 adet içme suyu deposunu, yaklaşık 130 milyon Euro yatırımla Bursa tarihinin en büyük altyapı yatırım olarak gerçekleştiriyoruz. 

Dağınık halde bulunan ve işlevlerini yeterince yerine getiremeyen imalathane ve üretim tesislerimizi şehrimizin doğu ve batısında oluşturacağımız 2 farklı ‘Kobi Organize Sanayi Bölgesi’ne taşıyacağız. Bu projemizi ortak akıl ve bilimin ışığında işletmelerimizle kuracağımız işbirliği çerçevesinde gerçekleştireceğiz. Üreticilerimiz yeni modern tesislerinde üretim faaliyetlerine devam ederken, boşalttıkları alanlar da şehrin ihtiyaçları doğrultusunda dönüştürülerek şehir merkezindeki yaşam kalitesi artırılacak. 

Gemlik, Orhangazi, İznik ve Mudanya ilçelerimizde yoğun olarak üretilen zeytinin merkezini oluşturacağız. Tarım ve hayvancılığa bugüne kadar sürdürdüğümüz desteklerimizi yeni dönemde de artırarak devam ettireceğiz. Sulama göletlerinden, sulama tesislerine, tohum, fide, fidan, gübre desteğinden, ürün toplama merkezlerine kadar tarım ve hayvancılığın her sektörüne güçlü şekilde destek vermeye devam edeceğiz.

‘Genç Kart’ımız ile gençlerimize sosyal ve kültürel etkinliklerden gönüllerince faydalanmaları için yıllık 5.000 TL destek sağlıyoruz. 

Yeni evlenecek çiftlerimize düğün salonunu temin ediyoruz. Şayet düğün salonu ihtiyaçları yoksa aynı değerde mobilya veya beyaz eşya konusunda kendilerine destek sağlıyoruz. Geçtiğimiz dönemde yıllık 10 bin meslek lisesi ve üniversite öğrencimize sunduğumuz burs imkanından bu dönemde fen lisesi, Anadolu ve imam hatip liselerindeki başarılı öğrencileri de dahil ederek 2024 Eylül’den itibaren yıllık 16 bin öğrenciyi yararlandırıyoruz.

Tüm emeklilerimize ulaşımda, su faturalarında ve sosyal tesislerimizde yüzde 25 oranında indirim sağlıyoruz. Sağlayacağımız indirimlere ilave olarak emeklilerimize yılda 2 kez olmak üzere 1500 TL’lik nakdi destek sunacağız.

Daha onlarca proje sıraladı Başkan Alinur Aktaş…Daha fazla ayrıntıya girmeden şunu ifade etmek istiyorum..

Ak Parti Genel başkan Vekili Efkan Ala,MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman,BBP Genel başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı,Teşkilat başkan Yardımcısı Recep Altepe,Bursa Milletvekilleri  Mustafa Varank,Ahmet Kılıç,Refik Özen,Emine Yavuz Gözgeç,bir önceki dönem Başbakan yardımcısı Hakan Çavuşoğlu İl Başkanı Davut Gürkan,Belediye Başkanları ve teşkilat tam kadro katılarak Başkan Aktaş'a destek verdi..

Aktaş’da kusursuz bir organizasyonla Hayalindeki Bursa’yı “Bursa vizyonunu” anlatıp yapılması planlanan “Dönüşüm projelerinden” örnekler vererek adeta sokaktaki vatandaşın beklentilerine cevap verdi.

 Anlaşılan Bursa’nın her alanda bir kez daha fotoğrafı çekilmiş, sorunlar tespit edilerek masaya yatırılmış. Çözüm noktasında tüm hazırlıklar tamamlanmış.

 

  Bu yazı 1305 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş