Ercan AKYILDIZ
  01-01-2021 18:50:00

Adı İYİ, üslup KÖTÜ...

Pandemi dolayısıyla geçirdiğimiz sıkıntılı bir yıl, hafızalarda yeri aldı.
Tabi bu dönemde, pandemiyle birlikte siyasetende ilginç dönemlere tanıklık ettik. Dünya genelinde yaşanan ekonomik daralma ister istemez ülkemizi dolayısıyla yaşadığımız kenti de olumsuz etkiledi.
Her şeye rağmen başta Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay’ın başkanlığında yapılan girişimlerle sanayide çarkların dönmesinin önü açıldı, zor durumdaki esnafa destek olunması noktasında hükümette yapılan çağrılar ve iletilen dosyalar karşılık buldu.
Önemli adımlar atıldı.
Yerel yönetimlerde boş durmadı bu dönemde..
Hem Bursa Büyükşehir Belediyesi hem de ilçe belediyeleri ki buna CHP Nilüfer Belediyesi dahil, herkes gücü nispetinde taşın altına elini koydu. Yardım paketleri , hijyen paketleri hatta yakacak yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
Bu çalışmalar hala devam ediyor ki, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açıkladı: “70 bin yardım paketi hazırlandık. İhtiyaç sahiplerine ulaştırılacak..”
Ayrıca bu dönemde kentin ana yolları asfaltlanarak yenilenirken yapımı devam eden,ve gündemdeki projeler masaya yatırıldı.
Ama benim burada esas ifade etmek istediğim, bu süreçte ortaya konulmak istenen muhalefet anlayışı..
Bursa siyasetinde hiçbir zaman tasvip edilmeyen ÜSLUP.
Zaten esas sıkıntı gerçek anlamda halkın yanında yer alan yapılan güzellikleri alkışlama erdemliliğini gösterebilecek, bütün gelişim alanlarına vakıf gerçek muhalefetin bugüne kadar ortaya çıkmamasından kaynaklanıyor.
Son günlerde sahne alan İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun açıklamalarına dikkat ettiniz mi?
Halkın yaklaşık 50 oyunu alarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı eleştirirken “Bursa’nın üzerinden elinizi çekin” gibi bir ifadeyi açıklamalarının arasına sıkıştırıyor.
Üslup’a bakarmısınız?
Kim adına bu çağrıyı yapıyor Türkoğlu?
2020 yılında adı taciz ve tecavüz skandallarıyla anılan CHP adına mı, yoksa bu iğrenç iddialara muhatap olan CHP’deki skandalları gölgelemek adına mı?
Ya da ittifakları gün yüzüne çıkan teröristlerin siyasi sözcüleri HDP adına mı?
Kimin adına?
Bursalılar adına bunu yapamaz..
Çünkü ittifak ortaklarıyla CHP, HDP ve diğer sol fraksiyonlar tarafından desteklenen Mustafa Bozbey seçimde hezimeti yaşadı.
Bursa’da yaşayan 898 bin insanın oyunu alarak Başkanlık koltuğuna oturan bir Belediye Başkanına, yüzde 5 oyu bile bulunmayan bir partinin “had” bildirmeye kalkması, siyasetin militanlık yaparak yürüyemeyeceğinin açık göstergesi olarak değerlendirilmekten çok ahlaki olarak değerlendirilmelidir.
Şimdi;
Bursa CHP’de yaşanan taciz olayı gündeme geldikçe,ortalıktan kaybolan Selçuk Türkoğlu’nun bu konuda tek bir kelam ettiğini duyan var mı?
İnsan merkezli siyasetten dem vururken, insanlar için yapılan güzelliklere bir defada “Bu güzel olmuş” dediğini duyan var mı?
Buradan güzel bir haber vereyim…
Hani tüm şovlarında Türkoğlu’na alkış tutan hatta yön vermeye çalışan solcu olmasına rağmen seni alkışlamaktan avuçları kızaran Yüksel Baysal’ın “Yunuselisi” var ya, orası yeşil alan olarak kullanılacak.Bursalılar çoluk çocuğu ile orada piknik yapacak.
Hadi alkışlayın da görelim..
Ama nerdee…
Beklide “popüler halk kültürü” çamur siyasetinden hoşlanıyordur. Ama unutmayalım ki, cahil cesaretli söylemler nihayetinde geri dönüş yapar. İnsanlar hala İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın’ın açıklamalarını unutmadı.İsteyen youtube de açıp izleyebilir..
Dalgıç felsefesi üzerine siyaset yapanların vatandaş nazarında karşılığı olmadığı gibi siyasi ömrü de uzun olmaz.
Siyasette üslup önemlidir..
Bilmem anlatabildim mi?

  Bu yazı 5921 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş