Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 19-11-2021 10:45:00   17-11-2021 13:22:00

Başkan Erdem’den en sert tepki “İddialar mesnetsiz-YALAN”

Gazeteciler hiçbir zaman ve hiçbir yerde haber kaynaklarını açıklamak zorunda olmadığı gibi kendisine ulaşan bilgi-belge ve iddiaları doğrulatarak kamuoyu ile paylaşmak durumundadır.

Hatta hür irademizle ortaya atılan iddiaları elimizi vicdanımıza koyarak değerlendirmeliyiz. Bu değerlendirmeleri yaparken de aklımızın değil vicdanımızın sesine kulak vermeliyiz.Bu davranış en büyük demokratik refleks olarak değerlendirilir.

Hiç bir zaman kişiler hakkında ön yargılı olmamalıyız.Bu kişi ister sizin  partinizden olsun ister başka bir partinin mensubu olsun önemi yoktur.

Toplumu ilgilendiren konularda Hissiyat boyutlu düşünceler bir kenara bırakılmalıdır.

Gelelim esas konumuza..

Önceki Ulusal bir Gazetede yayınlanan habere göre Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in yardımcısı Osman Ayrandilli’nin eşini Belediye’de işe alarak 25 bin liranın üzerinde maaşa bağladığı iddiası ortaya atıldı..

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Osman Ayradilli ve eşiyle ilgili iddialara Belediyede düzenlenen basın toplantısında sert tepki göstererek yalanladı.

Başkan Erdem’in açıklaması aynen şöyle;

Nilüfer Belediyesi’ne siyaseten ve basın yoluyla yapılan saldırılara son günlerde bir yenisi eklendi.

Bazı yayın mecralarında “CHP’li Nilüfer Belediyesi” diye başlayan bu haberlerde “CHP’li Turgay Erdem ve yardımcılarının, ne kadar tanıdık ve akraba varsa hepsini işe aldığı” iddia ediliyor.

Dahası Başkan Yardımcısı CHP’li Osman Ayradilli’nin, eşini belediyede işe soktuğu ve belediyenin birçok etkinliğinde görevlendirerek ek ödemelerden de faydalandırdığı iddia ediliyor.

Ayradilli çiftinin her ay belediyeden 25 bin liranın üzerinde maaş aldığı ifade ediliyor. Bu iddiaların hepsi asılsızdır.

Bu iddiaları gündeme getiren kişileri öncelikle biraz vicdana davet ediyorum.

Siyaseten “CHP’li belediyelerde usulsüz işler yapılıyor” algısı yaratmak uğruna, doğruluğunu teyit etmeden insanlara çamur atmakta sakınca görmüyorlar.

Osman Ayradilli’nin eşi Aslıhan Ayradilli, mesleki geçmişi son derece başarılı ve çok değerli bir peyzaj mimarıdır.

Kendisinin belediyede işe alındığı iddiası doğru değildir.

Biz kendisinin uzmanlık alanındaki mesleki tecrübelerinden yararlanmak istediğimiz için, belediyemizin ilgili bazı projelerinde kendisinden değerlendirme istiyoruz ve Aslıhan Hanım da bize gönüllü olarak, hiçbir maddi karşılık almadan danışmanlık desteği veriyor. Olay bundan ibarettir.

Nilüfer’de sağlık çalışanlarına adadığımız bir park projemiz ve bu parka yerleştirilecek anıt için bir yarışma düzenledik ve yine peyzaj boyutu olan bu çalışma içinde, uzmanlığından faydalanmak için yarışma jürisinde Aslıhan Ayradilli’nin de yer almasını istedik.

Bu tür organizasyonlarda sadece asli jüri üyelerine ödeme yapılır. Aslıhan hanım bu organizasyonda danışman jüri üyesi olarak yer aldığı için, bu yarışma kapsamında da kendisine herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.

Gerçek bundan ibarettir.

Ne kadar akrabamız varsa işe yerleştirmek ve onları üçer beşer maaşa bağlamak bizim tarzımız değildir.

Bu anlayışın nerede nasıl uygulandığını kamuoyu gayet iyi biliyor…

Başkanın açıklamalarının ardından Ayrandilli çifti de iddiaları kesin bir dille yalanlayarak hukuki süreci başlatacaklarını ifade ettiler…

İfade etmek istediğim esas konu ;gülle dikeni,kuzuyla kurdu,iyi ile kötüyü, zarar vermeden ayırt etmektir.Tüm mesele insanlar hakkındaki önyargıyı ortadan kaldırmaktır.

Burada Aslıhan Ayrandilli gönüllük esasına dayalı olarak çalışmalara katkı koymasını farklı mecralara çekmenin hiçbir anlamı yoktur.Sisyasi görüşü ne olursa olsun.Gerçekliği araştırılmadan toplumla paylaşılan iddialarında siyaseten kimseye bir getirisi de olmaz.

Yazımızı bir hikaye ile sonlandıralım:

YARGILAMADAN İDAM

Uzaklarda bir köyde, kocası,  çocuğu doğmadan ölmüş tek başına yaşayan hamile bir kadın kendisine arkadaş olması açısından dağda yaralı olarak bulduğu bir gelinciği evinde beslemeye başlar.

Gelincik kadının yanından bir an bile ayrılmaz. Her ne kadar evcil bir hayvan olmasa da, oldukça uysallaşır.

Bir kaç ay sonra kadının çocuğu doğar. Tek başına tüm zorluklara göğüs germek ve yavrusuna bakmak zorundadır.

Günler geçer ve kadın bir gün bir kaç dakikalığına da olsa evden ayrılmak ve

yavrusunu evde bırakmak zorunda kalır...

Gelincikle bebek evde yalnız kalmışlardır. Aradan biraz zaman geçer ve anne eve gelir. Gelinciği ve kanlı ağzını görür. Anne çıldırmışçasına gelinciğe saldırır ve oracıkta öldürür hayvanı.

Tam o sırada içerdeki odadan bir bebek sesi duyulur.

Anne odaya yönelir...

Ve odada beşiği, beşiğin içindeki bebeği ve bebeğin yanında duran parçalanmış bir yılanı görür...

 Einstein’ın söylediği rivayet edilen bir söz var.

“İnsanlardaki ön yargıya parçalamak benim atomu parçalamamdan çok daha zor”

Gerçekten de öyle değimli?

İnsanlar hakkında önyargılı olmak..

Mesnetsiz iddialarda bulunmak.

  Bu yazı 6734 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş