Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 13-11-2021 11:20:00   13-11-2021 11:17:00

Davut Gürkan’dan muhalefete Salvo..

Muhalefetin son dönemde “Ekonomik kriz” söylentileri ile sokak siyasetine ağırlık vermesine Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan rakamlarla cevap verdi.

Bursa Ak Parti teşkilatlarında uzun süre yaşanan sessizlik,Gürkan’ın başkanlık koltuğunu oturmasıyla farklı bir boyut kazanmış.Bugün  “Yerel bir duruşun” var olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz.

Burada siyasi tarafgirlikten çok geçmişle bugün için yapılan analizden çıkardığımız sonuc ifadesi olarak değerlendirilebilir.

Başta İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve CHP İl Başkanı İsmet Karaca’nın hakimiyet kurmaya çalıştığı Bursa sokaklarında Gürkan’la yeni bir döneme girildiğini ifade ettiğimizde yanılmadığımızı ifade etmek sanırım yanlış olmaz.

Ak Parti teşkilatları ile birlikte TBMM İnsan Hakları komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Milletvekilleri ve Parti mensupları sokakları adım adım arşınlamaya başladı.Bursa sokaklarındaki bilek güreşine eski Bakan Faruk Çelik ve eski milletvekilleri de destek verip bizzat katılıyor.Mahalle toplantıları yapılıyor,STK’lar ziyaret ediliyor.

Demokrasinin uç beyleri Muhtarlarla toplantılar düzenleniyor Alinur Aktaş başta olmak üzere Belediye Başkanları bu toplantılarda varsa sorunları not edip çözüm noktasında çalışma yapıyor.

Yaşanan bu süreci Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan’la konuştum…

Muhalefete adete Salvo yapan Davut Gürkan,söyleyecek sözü olmayanlar,bugün gelinen noktada geçmişi görmeme hastalığını yenmede bütün önyargılarını ‘rehabilite’ ederek konuşması gerektiği söyledi.

Ekonomik krizin dünyada baş gösterdiği bir dönemin yaşandığını ifade eden Davut Gürkan şu ifadeleri kullandı:

“Pandemi döneminde sağlık sektörüne ciddi para harcanması nedeniyle ülkeler küçülmeye gitti.Dolayısıyla bu süreç yüksek enflasyonu da beraberinde getirdi.Talep arzı karşılamadı bu süreçte. Gıda Başka olmak üzere enerji ve doğalgaz fiyatları yükseldi.Tüm dünya’da fiyatlar hissedilir oranda arttı. İtalya,İspanya ve Almanya’da 2,5 kat artmış.Çin ve benzeri ülkelerde enerji sıkıntısı baş gösterdi.Tüm bu gelişmelere doğru orantılı olarak Petrol fiyatları 4 kat artmasına rağmen Türkiye’de yüzde 55 seviyesinde kaldı.”

Gürkan,dünya’da yaşanan sıkıntıları vatandaşın yaşamaması için Hükümetin ciddi destek verdiğini vurgulayarak “”Sadece Akaryakıttan ÖTV almadığından dolayı Devleti kasasında 85 milyar gitmiştir” dedi.

Açıklamalarından şunu anlıyorum;

Önümüzdeki günlerde Bursa sokakları daha şenlenecek. Davut Gürkan bu saatten sonra susturulan,silik bir İl yönetiminin olmadığını muhalefetin her iddiasına verilecek bir cevapları olduğunu ifade ediyor.

Bu arada vatandaşa “AŞI OLUN” çağrısında da bulunan Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan,Bursa’da halkın yüzde 75’inden fazlasının aşı olduğunu söyledi.

Bursa’da Sağlığa yapılan yatırımlarının Pandemi sürecinde ne kadar önemli olduğunu bir kez daha orta çıktığını sözlerine ekleyen Başkan Davut Gürkan, Ali Osman Sönmez Hastanesi inşaatının hızla ilerlediğini,yıl sonuna kadar da Bursa için sembol bir hastane olan Memleket Hastanesi ihalesinin yıl sonuna kadar  yapılacağını ve kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacağını ifade etti.

Yani kapatıldığında büyük tepki toplayan Memleket Hastanesinde proje çalışmaları devam ediyor.Proje Anıtlar kurulunun tavsiyesi doğrultusunda ilerliyor.

CHP’nin meclisten geçen tezkereye HAYIR demesini de eleştirdi Davut Gürkan ve ekledi; “Bugüne kadar gelen tezkerelere 7 defa evet diyen CHP ne olduğa farklı bir duruş ortaya koydu.CHP’nin HDP hassasiyetini kamuoyunun takdirine bırakıyorum.Milletin vicdanına havale ediyorum…”

Henüz ufukta bir seçim görünmüyor ama anladığın siyasette saflar sıklaşıyor..Bunu önemli işaretini Bursa’da Başkan Gürkan verdi..

Bize düşen de hangi siyasi partiden olursa olsun,hangi dünya görüşüne sahip olursa olsun,görüşleri toplumla paylaşmak..

Bizde onu yapıyoruz…

  Bu yazı 6417 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş