Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 03-11-2021 12:43:00   03-11-2021 12:42:00

Oktay Yılmaz’dan “VEFA” örneği..

Siyaset bugün öyle bir hale geldik ki,"hizmet aracı" olmaktan çıkıp, koltuk ve makam heveslilerinin ilgi alanına girmeye başladı.

Siyasetle uğraşanlar için hep söylenir, “Koltuklar ve makamlar geçicidir. Önemli olan oturduğunuz koltuğa güç vermektir. Koltuktan güç almak değil. Burada esasen önemli olan “VEFA” kelimesini unutmamaktır”

Bunun en güzel örneğini Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ortaya koyuyor. Hazırlıklar tamam..Proje hazırlanıyor..

Başkan Oktay Yılmaz,AK Parti’de uzun yıllar görev yapmış,eski Milletvekili Niyazi Pakyürek’in isminin verileceği kütüphanenin yapım hazırlıklarına başladı.

“Eğitim bizim için önemli” diyor Başkan Oktay Yılmaz ve ardından ekliyor; “Hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Vatan Mahallesi’ne gençlerimiz için Niyazi Pakyürek Kütüphanesi’ni kazandıracağız.”

Sevilen bir isimdir Niyazi Pakyürek…Diğer bir özelliği ise sürekli okuması ve devasa bir kütüphaneye sahip olması..Vatan mahallesinde yapılacak kütüphane tamamlandığında Paryürek’in kitapları da burada muhafaza edilerek gençlerin hizmetine sunulacak…İşte bunun adı VEFA..İsabetli bir karar…

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın gençler yönelik çalışmalarında bana göre “Rol model” olarak karşımıza çıkan çalışmalarının başında Mümine Şeremet uyumayan kütüphane geliyor..

650 bini aşkın nüfusu ile Bursa’nın ikinci en büyük ilçesi olan Yıldırım’ın ilk ‘Uyumayan Kütüphanesi’nin hizmete açılmasıyla önemli bir adım atılmış. 8 ayda 100 bini aşkın gencimize 7 gün 24 saat çalışma ve araştırma imkânı sunulmuş.

1250 m2 alana sahip olup kolay lokasyonuyla sadece Yıldırım’dan değil Bursa’nın birçok ilçesinden de ziyaretçi misafir ediliyor bu kütüphanede..Bir anlamda gençlerin buluşma noktası olmuş..

İçerisinde 20.000’i Aşkın Eser,Özel Bursa Kitaplığı,Sesli Kitap Hizmeti,Braille Alfabesiyle Hazırlanan Kitaplar 300 Kişilik Kütüphane Alanı,100 Kişilik Seminer Salonu Bilgisayar Eğitim Laboratuvarı,Kafeterya ve Dinlenme Alanları,Sınırsız İnternet hizmeti  7/24 açık olan kütüphanede ayrıca gün boyu çay, kahve ve çorba ikram edilerek cazibe merkezi haline gelmiş…

Benzer bir çalışmada Mimar Sinan mahallesinde yapımı planlanan “Mimar Sinan Uyumayan kütüphanesi”

Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Yerleşkesi yakınında yapılacak Mimar Sinan Uyumayan Kütüphanesi ile Yıldırım’ın kültürel hayatına yeni bir soluk daha kazandırmayı hedefliyor Başkan Oktay Yılmaz…

Son olarak şunu ifade etmek istiyorum…Başkan Oktay Yılmaz bugünlerde Z kuşağı gençlerin kapsama alanına girmiş…Her ne kadar Siyasette sıkça kullanılan “Vefa” kelimesi önemini yitiriyor diyerek hayıflansak da,Başkan Yılmaz, hayırla yad edilecek projelere imza atması içimizi ferahlatıyor..

Demek ki,sadece koltuktan güç alanlar vefasız olur..

Koltuğa güç verenler değil…

  Bu yazı 5839 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş