Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 13-02-2024 23:01:00   13-02-2024 22:35:00

Geleneği bozan başkan Dündar

Bursa her bakımdan önemli bir şehir olmasına rağmen, tarih boyunca olağanüstü haller yaşamıştır. Bir taraftan kamuya ait araziler yağmalanırken, birileri avazı çıktığı kadar bağırarak “dürüstlük naraları” atarken, kimseden ses çıkmadığı günler olmuştur.

Ahlakın evrensel ilkeleri hak getire “şeffaflık” denen o kelimenin bir zamanlar adını bile unutmuştu Bursalılar…

Kimin eli, kimin cebinde belli değildi.

Belediyelerin gölgesinde sineklenen birkaç kendini bilmezin yaptıklarının partilerle bağdaştırılmaya çalışıldığını ibretle izlediğimiz günler oldu bu şehirde…

Her defasında göbek büyüterek, gerine gerine Bursa sokaklarını arşınlayan ağalar yedi sülalelerine yetecek servetin sahibi oldular.

Şimdi; düşüncelerimin bu şekilde maksatlı kullandığımı düşünenler varsa onu da haksızlık olarak görüyorum.

Benim için şeffaflık önemli, liyakat önemli, açık yüreklilik önemli.

Sahip olduğun koltukta geçirdiğin günlerin hesabını vermek önemli.

Yaptıklarınla birlikte yapacaklarının heyecanını yaşamak önemli…

Hele 600 yıl dünyayı yöneten İmparatorluğun tohumlarının atıldığı Osmangazi olması daha da önemli.

4 dönemdir Başkanlık koltuğuna oturan Başkan Mustafa Dündar Ak Parti'de 3 dönem kuralını yıkarak yeniden aday gösterildi.

Esasen beklenti farklıydı…

Ancak, Parti Genel Merkezi tarafından yapılan çalışmaların ardından Başkan Dündar’ın yeniden aday gösterilmesine karar verilirken,Gemlik,Mudanya gibi ilçelerde olduğu gibi herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.Aksine başta İlçe Başkanı Adnan Kurtulmuş olmak üzere İlçe teşkilatı tarafından alınan karar olumlu karşılandı.

Yola devam kararının ardından Başkan Dündar bugüne kadar yaptıklarını ve ilerleyen süreçte yapacaklarının kamuoyu ile paylaştı.

Ayrıntılar gazetemizde yer aldığından, ancak benim ifade etmek istediğim Başkan Dündar’ın ortaya koyduğu vizyon.

Özellikle, hizmette vatandaş ve kalite odaklı bir yönetim anlayışının önümüzdeki günlerde, kendini iyiden iyiye hissettirecek olması.

Çünkü Başkan Dündar’ın çıraklık,kalfalık ve ustalık dönemleri tamamlanmış Profesyonel yönetim anlayışıyla hem Osmangazi’ye hem de Ak Partiye artı değer katmaya devam edeceğinin işaretini verdi.

Modern kent anlayışının yaygınlaştırılması amacıyla başta Soğanlı olmak üzere bazı mahallerde yürütülen kentsel dönüşüm ve yaşam alanlarını Osmangazi’ye kazandırmak için çalışmalar devam ediyor…

(Yapılan çalışmalar ve halen devam eden projeler ortada iken,bir anlamda Ak Parti Genel merkezi adaylık sürecinde risk almak istemedi..)

Hisar projesi,Fetih Müzesi,Yaşlı bakım evi,kent meydanı projesi ilk etapta göze çarpanlar arasında…

Bazı eleştirilere muhatap olsa da “Kent meydanı projesi” hatırı sayılı rakamlar ödenerek yapılan istimlak çalışmalarının ardından şekillenmiş hatta  Bursa’daki güvenlik zafiyeti ortadan kaldırılmıştır.

Uzatmadan şunu ifade edelim;

Ak Parti'de “3 dönem kuralı” yıkılarak yeniden Osmangazi Belediye Başkanlığına aday gösterilen Mustafa Dündar,bu dönem de CHP adayı Erkan Aydın’la yarışacak…

Son sözüm!

Kolay gelsin..Renkli bir seçim olacak..

  Bu yazı 1485 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş