Ercan AKYILDIZ
  05-10-2021 12:22:00

İyice Yüzsüzleştiler

Ülke siyaset tarihinde yerini alan,Anavatan Partisinin kurucusu,Rahmetli Turgut Özal döneminde siyasetçilerin sıkça kullandığı bir tabir vardı; hala hafızalarda yerini koruyor."Siyasette oynak merkez"

O dönem ifade edilmek istenen aslında, siyasetçilerin bulundukları konumda sürekli zik zaklar çizmesi, güvenilirliğini yitirmesi olarak algılanıyordu.

Oysa halk siyaseti 'entrika' ve 'ahlaksız planlar' olarak algılayan anlayışa da gereken cevabı zamanı geldiğinde vermiştir.

Bir çok siyasetçi tarihin derinliklerinde kaybolup gitmiştir.

Burada önemli olan insanda yüz olmasıdır.

Ama bu ülkenin her şeyinden sonuna kadar faydalanan bir takım yüzlerin nasıl yüzsüzleştiğine şahit oluyoruz..Yüz,bir anlamda kalbin aynası ve birebir örtüşenidir.Kalpten ne geçiyorsa, yüze de o yansır.

Kalpten ihlâslı düşünceler ve sofiyane hal ve duruşlar geçiyorsa, yüz buna kayıtsız kalamaz, yüz de nurlanır ve gururlanır. Bu durumda yüz, gerçek örtüşeniyle buluşur ve hiç zorlanmadan, acı çekmeden, mutlulukla tebessüm eder.Güzellikleri yansıtır.
Ama kalpten çirkef düşünceler geçiyorsa yüz de bu durumdan nasibini alır; şekilden şekle girer. Yüz kalpteki çirkefliği örtmeye çalışır. Kendini gurur ve mutlulukla takdim edemez. Tezatlık daha yüzde kendini gösterir; yanaklar kulaklara gidiyorken, gözler yerin dibinde magmayı yoklar.
Yani kalp, nifak merkezi ve herkesi yüzle aldatıyor ve zehirliyorsa,İşte o zaman, bu durumu önceden anlayabilmek ve gerekli tedbirleri alabilmek için, o kalbin yansıtıcısı yüze iyice ve dikkatle bakmak gerek.
Uzmanlar “Bir insanın yalan söylediği sık sık gözlerini yummasından anlaşılır.” Diyor. Bu durumda olan insanların kimisi gözlerini yumar, kimisi gözlerini mahcup edalarla kaçırır, kimisi de istem dışı el ve vücut hareketleri yapar.

Kalbin fitne ve fesat merkezli talimatlarına yüz direnir, onun için organlar uyumsuzlaşır ve huysuzlaşır. Buradaki yüz, yüzdeki anlamını yitirir, dolayısıyla “yüzsüzleşir.”

Şimdi birileri çıkmış barış çağrısı yapıyor.Bu çağrıyı yapanların yüzüne dikkatlice bakın nasıl yüzsüzleştiklerini göreceksiniz.

Yıllardır bu ülkenin askerine polisine,hatta insanına kalleşçe saldırılarını sürdüren kanlı Terör örgütüne tek bir olumsuz laf söylemeyeceksin,sonrada çıkıp barış çağrısı yapacaksın.

 Kimseyi kandıramazsınız..

Bugün gelinen noktada anlamını yitirmiş bir yüzünüz varsa, başka bir düşüncenin boyunduruğu altına girmişsiniz ve dolayısıyla yüzsüzsünüz demektir.

Evet yüzsüzsünüz.

Hadi diyelim ki, aynanın karşısına geçtiniz ve yüzünüze bakıyorsunuz; vicdanınız ve kalbiniz arkadan sızlamıyorsa, aynada yüzünüzü bulamazsınız,yüzsüz olduğunuzun itirafını da kolay kolay kabul edemezsiniz.

Kendi yüzünde özgün kişiliklerinin en değerli yansıtıcısı olarak kendi yüzlerini taşıyanları, buradan bir kez daha selamlıyorum...

Bu vatan için canını feda eden şehitlerimize de Allah tan rahmet diliyorum.

 

 

 

 

 

  Bu yazı 5352 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş