Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 20-09-2020 16:59:00   20-09-2020 16:48:00

Başkan Aktaş… O kitabı iyi okumuş

Bursa gibi kadim bir şehirde, insani değerlerin yozlaştığı, siyasi çıkarların boy gösterdiği, liyakatsizliğin ön plana taşınmaya çalışıldığı bir ortamda, hep şu ifadeleri kullanmak istemişimdir;

“Bursa tozlu raflarda yıpranmış,ciltsiz önemli, müfit bir kitaba benzer. Yıpranmış o kitabı en iyi şekilde okumak sabır ister. Merak ve duyguya ihtiyaç vardır”

Büyükşehir Belediye başkanı Alinur Aktaş,okunması gerek o kitabı sanırım çok iyi okumuş ki,kolları sıvamış…

Zamanında etrafı bilinçsiz yapılarla örülen Hanlar Bölgesinde şimdi yıkım ekipleri çalışıyor…

Bu sadece biri..

Bakmayın birilerinin hasetten burun kıvırmasına.

Bakmayın CHP’lilerin mağduriyet edebiyatıyla şov yapmasına..

Hanlar bölgesinde, tarihi esaret sona eriyor.

Bu şehrin tamamını kucaklayan bakış açısıyla, sosyolojik yapıyı, tarihi yapıyla harmanlayan insanların sayısı azalıyor mu, diye düşünürken, Hanlar bölgesinde başlatılan çalışmalar içimizi ısıttı..

Durulmuyor…

Daha önce demiştim “Sağır kurbağa misali”

Planlama ve kentsel gelişim merkezinde yapılan çalışmalar kapsamında,kentin 20-30 yıl sonrasının hesabı yapılıyor. Bunun için mastır planlar  sessiz sedasız uygulamaya konuluyor…

Bursa’nın elindeki değerler Bursalılara kazandırılıyor…

Şehrin geleceğinde etkin rol üstlenecek, turizmin farklı boyutlara taşınması hedefleniyor.

Anladığım kadarıyla temel ilkeler belirlenmiş. mekanların dönüştürülmesiyle iş bitirilmemiş, sosyal planlamada öne alınmış..

Başkan Aktaş’ın özellikle Pandemi döneminde kıymeti bir kez daha ortaya çıkan kent parklarının yapımına hız vermesi bunu en açık örneği olarak gösterilebilir.

Tabi ki insanların bir yaşam şekli var.

Yapılan planları cazip hale getirmek,işin çevre boyutunu ön plana almanın Bursa’ya  katkısını tartışmak bile abes olur.

Bakın;

Her yerde olduğu gibi Bursa’da batıya doğru gelişip büyürken, Doğuda kalan bölge üvey evlat muamelesi görür. Bu defa bu algı değişiyor. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’la uyum içinde çalışan Başkan Aktaş, diğer ilçelere olduğu gibi Yıldırım’da yapılan  çalışmalara gerekli desteği veriyor.

Şunu ifade etmek istiyorum;

Bursa’da yürütülen çalışmalara rağmen, birilerinin hala siyaset üzerinden kara çalmaya çalışması,aslında siyaseti kendi ipoteklerinde görenlerin koltuklarında taşıdıkları karpuzları yere düşüp kırılmasından başka bir şey değildir.

Okurlarımız gayet iyi bilir…Gazetecilik hayatımda hep güzelliklerin ortaya konulmasından ve paylaşılmasından yana oldum.

Konuları irdelerken bile, yaşanan tabloyu bizzat görmeden yada belgelemeden yazmayı, bizi her gün takip eden okurlarımıza hakaret olarak algılarım.

Yazdığımız her satırın altında bir dayanak bir estetik kaygısı ile birlikte Bursa’nın geleceği yatmaktadır.

Ne mutlu, şahsında sabır ve merakla bilgi birikimiyle ilişki kuran, kültür zenginliklerimizin izini süren hakiki bir aydın tavrını müşahede ettiğimiz insanlara.

Unutmayalım ki;

İnanca; düşünceye, insan haklarına ve kendine saygı duyanlar, bilenler ve bildiklerini anlatanlar, bu şehre bir çivi çakanlar ya da sebep olanlar asla ve asla unutulmayacaktır.

Birileri istemese de Allah unutturmaz…

Yeter ki eser bıraksın...

Başkan Alinur Aktaş’da o azmi o duyguyu gördüm...

  Bu yazı 3739 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş