Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 26-08-2022 19:27:00   26-08-2022 12:16:00

Yenişehir’de hizmetle siyaset örtüşüyor

Bugün Osmanlı anılarının sokaklarında nefeslendiği, aşkın binbir türlüsünün birbirine değip de geçtiği Bursa’nın şirin ilçelerinden Yenişehir’den bahsetmek istiyorum..

Her ne kadar bölgenin tarım ambarı olarak ün yapsa da,sokaklarını arşınlarken şarkılar çalınır yüreğinize…Tarih kokar Yenişehir’in sokakları…

Yenişehir şimdi 4-6 Eylül arasında önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak…İlçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl etkinliği ve 7’nci Uluslararası “Altın Biber Festivali” renkli görüntüler sahne olacak..

Kaymakam Rahmi Köse ve Belediye Başkanı  Davut Aydın birlikte el ele vermiş hazırlık yapıyorlar…Dün birlikte ziyaretimize geldiler.

Şunu gördüm;

Hizmetle siyasetin örtüştüğü noktada başarı kendini gösterir..Yenişehir’de hizmetle siyaset örtüşüyor…Hayata geçirilmek istenen projelerden de sonuç alınır..

Öyle de olmuş..

Yenişehir’in MHP’li Belediye Başkanı Davut Aydın’ın girişimleriyle gençlere yönelik çalışmalardan sonuç alınmaya başlanmış.Kaymakam Rahmi Köse’nin de desteği ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği yaparak Gençler için Üniversiteye hazırlık kursları açılmış..İlk 150 binde 8 öğrenci var.İl yıl 44 öğrenciden 41,sonraki yıl 66 öğrenciden 56’sı Üniversiteye girme başarısını göstermiş..

Yine Belediye tarafından 102 çocuk sünnet ettirilmiş,3 Eylül’de sünnet yemeği verilecek.Aynı akşam Hatuniye camide Mevlid-i şerif okunacak…Yine BEBKA’dan sağlanan destekle Biber üreticileri destekleniyor. Köprühisar,Hayriye,Çayırlı,İncirli ve Menteşe köylerinde kurulan kooperatifler desteklenerek aracılar ortadan kaldırılmış Yenişehir’de..Yani Üretici kooperatifler aracılığı ile ürününü kendisinin pazara sürmesinin önü açılmış.

Şimdi; Yenişehir’de vatandaş memnunun, çiftçi memnun…Ürünü değerinde satılıyor. Zaten hükümetin amacı da gözünü para hırsı bürümüş tacirlerin haksız kazancını ortadan kaldırmak değilmi? Bu yapılıyor..

Yenişehir Belediyesi’nin Tarımsal kalkınma kooperatiflerini destekleme projesi kapsamında kurulan tesislerde işlenerek paketlenen biberler bugünlerde sofraları süslüyor.

Kısa bir izahattan sonra şunu ifade etmek istiyorum;

4 Eylül 17.30’da Festival korteji ile başlayacak etkinliğe destek verelim.

İlk gün renkli görüntülere sahne olacak Yenişehir sokakları.”Biber stand” açılışının ardından Atlı ve Yaya okçuluk gösterileri,halk oyunlarının ardından  geçe Sanatçı Muazzez Ersoy konseri ile taçlandırılacak.

Ertesi gün yine toplu sünnet şöleni, Halk oyunu gösterileri akşam saat 21.00’da Kıraç konseriyle festival coşkusu doruğa çıkacak. Son gün ise Yenişehir’in düşman işgalinden kurtuluşu canlandırılacak. Yine akşam Irmak Arıcı-EYPİO konseriyle organizasyon sona erecek…

Bu süreçte Yenişehir’i yaşamak lazım…

İlçenin kaymakamı Rahmi Köse ve Belediye Başkanı Davut Aydın daha şimdiden kolları sıvamış..

Bizim söyleyeceğimiz son söz ise;

KOLAY GELSİN

  Bu yazı 6748 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş