Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 26-06-2022 00:21:00   25-06-2022 23:05:00

Örnek gösterilecek hastane

Gazete ve sosyal medyada yer alan düşüncelerimizde toplumsal içerikli yazılar ana temayı oluşturur. Mücadelemiz  tamamen toplumsal düzlemde insan odaklı çalışmaların tecellisi yönündedir.

Nasıl ki yanlışlar karşısında sessiz kalıp “dut yemiş bülbül” gibi susmayı bu kentte karşı haksızlık olarak görebiliyorsak, güzellikleri güzel insanları alkışlamayı da insani bir yaklaşım olarak değerlendirmeliyiz.

Ak Parti'nin 20 yıllık iktidarı döneminde övgüyle söz edilen yatırımları arasında ki sağlık yatırımlarından Bursa da nasibini almıştır. Pandemi döneminde bunun ne kadar önemli olduğu hep birlikte yaşayarak bizzat gördük.

Yönetim kaynaklı aksaklıkların yarattığı olumsuz havanın oluşturduğu “Algı” trilyonluk yatırımların gölgelenmesinin asıl nedeni olarak da gösterilebilir. Burada yaşanan aksaklıklara müdahale noktasında Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’in gayretlerinin göz ardı edemeyiz.

Sağlıkta yaşanan sorunların kısa sürede çözüme kavuşturulması için yapılan girişimler, atılan adımlar toplumda bir anlam ifade ettiği gerçektir. Yapılan her çalışmadan olumlu sonuç almak da bu kentte yaşayan insanların yararınadır. Bu gayretlerin mutlaka geri dönüşü olacaktır.

Burada esas önemli olan konu ise yapılan lüks binalardaki hastanelerde koltuk sahibi olanların oturdukları koltukların hakkını verebiliyor mu? sorusuna cevap alabilmektir.

Şunu ifade etmek istiyorum;

Sağlık hizmetlerinde binaların fiziki yapısından çok yönetim kadrosunun, hemşiresinden sağlık çalışanına hatta temizlik elemanlarının hastanede insanlara yaklaşımı ön plana çıkar. İnsanlar mutlu ise, sorularına cevap alabiliyorsa ya da hastane imkanlarında en iyi şekilde yararlanabiliyorsa amaç hasıl olmuş demektir.

Bunu en bariz örneğini Bursalılar tarafından “Bursa askeri hastanesi” olarak bilinen İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesinde görmek mümkün. Bazı insanlar gibi bazı kurumlarda övgüyü hak eder..

Bilindiği gibi 1922 yılında kurulan Türkiye'de tek hidroterapi kliniği olarak hizmet veren Bursa'nın Çekirge semtindeki Bursa Askeri Hastanesi, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün ardından Sağlık Bakanlığı'na devredilerek halkın hizmetine açılmıştı.

Bugün hastanenin Başhekimliğini hastaneye yolu düşen herkesin sevgisinin kazanan Uz. Dr. Zübeyde KURTOĞLU yapıyor… Buradan Başhekim Kurtoğlu’nu ve çalışanlarını alkışlıyorum. 217 yatak kapasitesiyle termal fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak “Güzel insanlarla” hizmet veren hastanede “insani değerlerin” ne anlama geldiğini idrak etmek mümkün.

Tek boyutlu bir yaşamın içinde sıkışıp kalmamamız gerektiğini İlker Çelikcan hastanesinde öğreniyor insanlar… Öğretiyorlar insana... Bursa tarihinin geçmişine bakıldığında elbette alınabilecek önemli dersler vardır.

Vesayet rejiminin, demokratik hayatı gölgelediği günlerden bugünlere gelmiş Bursa askeri hastanesi.. O günden bugünlere köprülerin altında çok sular geçmiş. Toplumsal statü ve roller değişmiş.

Fırsat eşitliğinin önü açılmış… İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde…

Şimdi;

Başhekim Kurtoğlu ve ekibi önemli hizmetlere imza atıyor… “Başarılılar” ifadesi bile hafif kalır. Zaten başarılı olmak, mütevazi olmayı gerektirir. Bu şehre gönülden bağlılık gerektirir. Taşını toprağını ezbere bilmeyi gerektirir. Gerekirse yönettiği kurumda hizmet ettiği,insanlarla beraber gülmeyi gerektirir.

Unutmayalım ki;

Başarı, bütün düşünsel ve eylemsel gücünü memleketinin kalkınması ve gelişmesi,güzelleşmesi,insanlara hizmet yönünde harcamakla ölçülür.

Bursa'nın sıkıntılarını bilen insanların çektiği çileleri kendi yüreğinde hissetme erdemliliğini gösterecek gerçek manadaki “Yöneticilere” ihtiyacımızın olduğu gerçeği hiçbir zaman unutulmamalıdır.

Velhasıl seçim sürecine girildi.. Ak Parti üst yönetimi harekete geçmeli..

Başhekimlik makamını kendi yandaşlarının toplantı salonuna çeviren, sadece bir kesime hizmet etmeyi meziyet sayan başhekimlerle yeni sözleşme imzalanmadan, İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesini örnek gösterin.

Hem de Başhekimiyle, hemşireleriyle, hizmetli kadrosuyla..

Bizim meslekte halka hizmetin bir versiyonudur bu...

Hatırlatalım istedim..

  Bu yazı 7963 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş