Ercan AKYILDIZ
  26-09-2020 09:59:00

Aktaş'tan muhteşem gol: 2-0

Siyasette ayrıntı önemlidir.
Hele toplumun huzuruna çıkıyorsanız,gerçeği ancak ayrıntılara dikkat ederek öğrenebilirsiniz.Sadece muhalefet olsun diye çıkıp “Bakın biz istedik yaptılar” safsatasıyla siyasi şova soyunursanız,vatandaşın gözünde irtifa kaybeder,kendi kalenizde gol yersiniz.
Bursa’da su fiyatlarının yüksekliğinden dem vuran CHP İl Başkanı İsmet Karaca ve İyi Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’na bir hatırlatma yaparak devam edelim.
Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da Belediyeler binlerce öğrenciye "BURS" veriyordu. Yanlış hatırlamıyorsam Bursa Büyükşehir Belediyesinden 5 binin üzerinde öğrenci bu imkanlardan faydalanıyordu.
Dönemin CHP’li siyasetçileri “Burslar Ak Partililerin çocuklarına veriliyor” diyerek mahkeme kararıyla Belediyelerin bu yetkisini ortadan kaldırdı.
Mantığa bakar mısınız…
Sanki o dönem burs almak için müracaat eden birlerce öğrencinin anlında “Şu siyasi partiye mensup” yazıyordu.
Netice binlerce öğrenci Burs imkanından CHP eliyle mahrum edildi..
Bugüne gelindiğinde benzer bir tablo “su faturaları üzerinden yaşatılmak istendi.
Efendim;
“Bursa’da faturaları çok yüksek.İstanbul’da bile su Bursa’dan daha ucuz.Halkı soyuyorlar” gibi araştırmadan incelemeden Büyükşehir belediyesini dolayısıyla Başkan Alinur Aktaş hedef tahtasına konulmaya çalışıldı..
Tabi insanın niyetine su katılmaya görsün,kişilik hamuru mayalanmaz. Şayet niyetinizde kötü bir eğilim varsa,pekala ki olayları kendinize yarar kötü taraflarını görürsünüz.Hele siyasetçi iseniz biraz daha hassas olup,yapacağınız her açıklamanın ne getirip ne götüreceğinin hesabını yapmak durumundasınız. İnsanları kışkırtmak,kurumlar önünde şov yapmak kimseye bir şey kazandırmaz..Bugün olduğu gibi..
Ne mi oldu?
Önceki gün Başkan Alinur Başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla bugüne kadar BUSKİ faturaları ile tahsil edilen katı atık toplama bedeli, artık BUSKİ tarafından değil, ilgili ilçe belediyelerince tahsil edilecek.
Bu uygulama ile örneğin Nilüfer ilçesinde 10 metreküp su tüketimine karşılık bugüne kadar 84,50 TL su faturası gelen vatandaşlara, aynı tüketim için 59,71 TL fatura gelecek. Bu ilçede uygulanan 21 TL’lik katı atık toplama bedeli ise ilgili belediye tarafından tahsil yoluna gidilecek.
Bu noktada gerçekte merak ettiğim bir konu var.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İznik Belediye Başkanı Mehmet Kağan Usta ve Mustafakemalpaşa Belediye Başkanları, Büyükşehir'in katı atık bedelini toplamama kararının ardından ilçe belediyesi olarak da bu bedeli halktan almayacaklarını açıkladılar. (Alkışlıyorum)
CHP’li Nilüfer,Mudanya ve Gemlik Belediye başkanlarının ilerleyen süreçte nasıl bir açıklama yapacak.Tabi ki aynı hassasiyeti CHP’li Belediyelerden de bekliyoruz.
Büyük ihtimalle CHP Büyükşehir meclisinden çıkan  bu kararı  mahkemeye taşıyacağından, mahkeme kararından sonra ne yapacaklarına karar verecekler.
Oysa Bursa’da bir süredir su fiyatlarının yüksek olduğu yönünde kasıtlı olarak bir algı oluşturulmaya çalışılırken, faturalardaki önemli bir kalemi oluşturan ve tamamı ilçe belediyelerine gönderilen katı atık toplama bedeli 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren BUSKİ tarafından tahsil edilmeyecek.
Yani faturalar büyük oranda düşecek….
Amma Nilüfer Belediyesi 30-40 milyondan olacak.
Hadi Bakalım!
Neticede CHP’lilerin yoğun itirazlarına rağmen Büyükşehir Belediye meclisine verilen önerge, AK Parti, MHP ve İYİ Parti’nin kabul ve CHP’nin çekimser oyu ile meclisten geçti.
Şimdi;
CHP İl Başkanı İsmet Karaca ve ekibi,öğrenci burslarında olduğu gibi mahkeme yolunu tutar mı?
Tutarsa İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun tavrı ne olur?
Sonuçta Başkan Alinur Aktaş sahada top çevirmeden topu 90’dan ağalara göndererek, her iki kaleye de gol attı..
Sonuç 2-0...

  Bu yazı 3662 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş