Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 04-08-2022 14:21:00   04-08-2022 14:12:00

Ak Partililer sahada

Ülkenin gelecekte kaderini olumlu yada olumsuz etkileyecek seçim hazırlıkları için Ak parti Bursa teşkilatları sahaya çıktı.Vatandaşlar yüz yüze görüşülecek,belirlenen sıkıntılar rapor edilerek parti Genel merkezine gönderilecek.Bir anlamda saha analizi yapılacak.

Mevcut tabloya bakıldığında,2023 Haziran ayında yapılacak seçimlerin önemi her şeyden önce geleceğimizle alakalıdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı oluşturulan HDP destekli 6’lı masanın seçim stratejisi Erdoğan karşıtlığı üzerinden yürütülüyor.Yani seçimde asıl mücadele sandığa gidecek seçmenlerin vicdanında yaşanacak.

21 yıllık Ak Parti iktidarı seçmen tarafından test edilmiş olacak.

Değişim ve dönüşümün yaşadığı ülke de her şeye rağmen gündemin ilk maddesini yine yaşanan ekonomik sıkıntılar ve yüksek enflasyon alacaktır.

Ancak,muhalefetin “Erdoğan gitsin” söylemleri umulduğu gibi bir karşılık bulmadı..,Farklı bir alternatif ortaya koyamayan,(projeler buna dahil) hala adayını açıklayamaması muhalefetin bir handikapı olarak karşımıza çıkıyor.

Diğer bir husus ise büyük şehirlerde yönetimi elinde bulunduran CHP'li başkanların başarısızlığı.Bu süreçte iyi sınav veremediler.Yapılan son anketlere göre İstanbul, Ankara,İzmir ve Adana gibi şehirlerde millet ittifakı hissedilir oranda oy kaybına uğradı.

En önemli nokta ise Anketlerde Ak Partinin hala birinci Parti olarak çıkmasıyla birlikte kararsızların sayısının giderek artış göstermesi…Bu rakan yüzde 27-ile 30 arasında olduğu ifade ediliyor.

Harekete geçen Ak Parti Genel merkezi’nin 81 ilde "Yüz Yüze Yüz Gün" sloganı ile başlattığı çalışma kapsamında Bursa İl Teşkilatı ve AK Parti milletvekilleri, kentin 17 ilçesinde esnaf ve vatandaş bir araya gelecek…Gri bölgede bulunan seçmeni ikna çalışması yapacak.

İl Başkanlığı koltuğuna oturduğu günden itibaren farklı bir yönetim tarzı ortaya koyan Davut Gürkan ve ekibi uzun zamandır yürüttükleri çalışmalar kapsamında partide görev almış,İl,ilçe ve mahalle temsilcileriyle bir araya gelerek hazırlıklara başlamıştı.Bu çalışmalara eski milletvekilleri,meclis üyeleri de dahil edilmişti.

Gürsu’dan başlayan Bursa  merkez ve 17 ilçesine düzenlenecek  “esnaf ve vatandaş” ziyaretinin ilk gününde Ak Parti dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı Efkan Ala, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu,milletvekillerinin tamam , Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Parti mensupları bir araya geldi.

Toplantıya katılan Efkan Ala,bu dönem de bire bir vatandaşın önerilerinin  dinleyeceklerini belirterek “ Bizim çözüm önerilerimizi, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı paylaşacağız. Adeta siyasi bir çıkartma yapacağız ve vatandaşlarımızın siyasal katılımını artıracağız. Onları dikkate almayan bir yönetim sergilemeyeceğiz. AK Parti milletin partisidir, bunun gereğini yapıyoruz. Bir kucaklaşma başlatıyoruz” diye konuştu.

Geçmiş Dönem Başbakan Yardımcısı TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise, millette hizmetkar olmak üzere yola çıkan bir parti olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

" Sürekli sahadayız.Milletimizle birlikteyiz. Sandık açıldıktan sonra AK Parti için milletle kucaklaşma ve talep ve beklentileri dinleme çalışmaları tekrar başlar. Bu program da bu şekilde gerçekleşecek. Milletimizin talep ve beklentilerini Genel Merkezimize aktararak beklentileri gerçekleştirmek için mücadele vereceğiz. Bu anlamda Sayın İl Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun."

Bundan sonraki süreçte milletvekillerinin de katılımı ile  beraber topyekun sahada olacaklarını vurgulayan İl Başkanı Davut Gürkan’da aynı gün bir ilçeye gideceklerini ve mahallelere dağılacakları vurgulayarak “

Bu programın sonucunda Bursa'nın gezilmemiş sokağı kalmayacak, bin 58 mahallemizi gezmiş olacağız. Meclis üyelerimiz, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, parti üyelerimiz, topyekun katılım sağlayacağız. Bu çalışmayla sahadaki görünürlüğümüz de vatandaşlarımız tarafından hissedilecek.”

Son olarak şunu ifade etmek istiyorum..

Bugüne kadar sürekli sahada görmeye alıştığımız Hakan Çavuşoğlu,Mustafa Esgin, Ahmet Kılıç,Refik Özen’e bu defa diğer milletvekilleri de eşlik edecek.

Yapılacak saha analiz çalışmalarının ardından hazırlanacak raporlar parti genel merkezine gönderilecek.

  Bu yazı 7342 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş