Vizyon katan eğitim

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi, düzenli aralıklarla farklı konularda alanlarında uzman isimlerin konuşmacı olarak katıldığı eğitim programları ile üyelerini ve geleceklerini mimarlık alanında şekillendirmek isteyen gençlere mesleğin her alanındaki gelişmelerden haberdar ediyor.
 Tarih: 26-05-2023 12:33:33   Güncelleme: 26-05-2023 22:43:33
Vizyon katan eğitim
TMMOB Mimarlar Odası’nın eğitim programları devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Orbis Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Ege Bölge Sorumlusu Can Şahin’in konuşmacı olarak katıldığı organizasyonla lisans, lisansüstü seviyesinde öğrenim gören ve mimarlık fakültelerinde okumak isteyen öğrencilere yurtdışında mimarlık eğitimi almanın yolları ve avantajları anlatıldı.
Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, gençlere eğitim ve gelecekteki meslek hayatlarında yeni bir vizyon açabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, eğitim programlarını sürdüreceklerini söyledi.
Eğitim programını gerçekleştiren Orbis Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Ege Bölge Sorumlusu Can Şahin ise, şunları söyledi:
 “Genellikle öğrencilerimiz Avrupa ülkelerini tercih ediyorlar ancak Amerika, Asya ve Afrika ülkelerinde de farklı fırsatlar var ve eğitimlerimiz de bu konuları da işliyoruz. Yurtdışında görülen eğitimler ilk olarak dil öğrenme açısından çok önemli fırsatlar veriyor. İkinci olarak ise öğrencilerimiz gittikleri ülkelerde çok farklı kültürlerden öğrencilerle etkileşime girebiliyorlar. Bu da gençlerimizin dünyaya bakışlarını ve vizyonlarını genişletme imkanı sunuyor.
 
Şu anda YÖK dahil belirli standartlardaki öğrencileri eğitim almaları için yurtdışına gönderiyor. Bu öğrencilerimiz daha sonra yurda dönerek Türkiye’de akademisyen olacaklar. Bu da ülkemiz için çok büyük avantaj olacak. Yurtdışında sunulan eğitim fırsatları maddi olarak genelde düşünüldüğü kadar ağır değil. Pek çok ülke de farklı fırsatlar ve burslu programlar mevcut. Öğrencilerimize tavsiyemiz imkanları doğrultusunda bu fırsatları değerlendirip, bu deneyimleri yaşayabilmeleridir. Bizler bu konuda öğrencilerimizi doğru yönlendirme açısından gerekli tüm destekleri veriyoruz.”
Etiketler
  DİĞER BURSA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş