Uludağ gezisi kaça patlar?

MUSTAFA YANIK'IN KALEMİNDEN
 Tarih: 05-02-2023 14:40:38   Güncelleme: 06-02-2023 00:38:38
Uludağ gezisi kaça patlar?

 

Her yıl, hem yurt içinden hem de yurt dışından binlerce kişi Uludağ'a gitmekte; her yaştan insan karlar altında yapılan festivallere katılmakta. 

Kolaydan zora kadar pek çok farklı pisti bulacağınız Uludağ’da pistlerin uzunluğu ise 20 km’ye kadar uzanmakta. Uludağ'da kayak yapmak için ister amatör ister profesyonel olun, her türlü zevke ve seviyeye uyan pist bulmak oldukça kolay.

Beyaz Cennet Uludağ ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Nitekim geçtiğimiz günlerde bu yoğun ilgiye bir kez daha tanık oldum.

Okurlarımıza fotoğraflar eşliğinde sunduğumuz haber, teleferik seyahatinden kayak keyfine kadar Uludağ’ı yansıtıyordu.

Gelen mesajlarda bir nokta dikkatimi çekti. Uludağ’ı görmek ve gezmek isteyenler bunun maliyetini merak ediyorlardı. Öyleyse bu merakı  giderilmeli. Yalnız biraz sıkı durun. Fiyatlar pek öyle iç açıcı değil. Tuzluca dense yeridir. Şöyle ki:

Teleferik tam bilet yetişkinlerde gidiş dönüş 130 TL. Öğrenci için 70 TL. Kayak takımı ve kıyafetleri kiralama kişi başı 550 TL. Teleski günlük kişi başı 450 TL.

Bazı yemek ve içeceğe gelince…

Sucuk ekmek 150 TL. Çay 25 TL. Kahve 75 TL, Salep 60-80 TL

4 kişilik bir ailede toplam maliyet 5-6 bin TL arasında.

Aşağıda detaylarına yer vereceğim. Otellerde bir gecelik konaklama bedeli ise 4 bin ila 8 bin TL arasında.

Doğrusu insanın burada durup, bir soluk alarak ,” nasıl yani?” diyesi geliyor.

Evet, şaşırtıcı gelebilir ama gerçek.

Peki, maliyeti düşürmek mümkün mü?

Uludağ’a beraberinizde yiyecek ve içeceğinizi götürmeniz mümkün. (Mangal ve ateş yakmak yasak) Bunun yanı sıra kayak takımı ve kıyafetleriyle teleski bileti almazsanız maliyeti düşürebilirsiniz.

 

ULUDAĞ OTELLER BÖLGESİ

Jolly’in kayıtlarına göre de, Uludağ'a gitmek isteyenlerin en merak ettikleri konu Uludağ otel fiyatları olmakta. Dağ ya da pist manzaralı kişiye göre dizayn edilmiş Uludağ otellerinde kapalı yüzme havuzu, Türk Hamamı, sauna, fitness merkezi, jakuzi, masaj odaları, relaxing room gibi hizmetler sunulmakta.

Ayrıca kayak bilmeyenler için kayak kursları da oteller tarafından verilebilmekte. Uludağ otel fiyatları oda tipinize, aldığınız hizmetlere göre değişiklik göstermekte.

 

 

 

Uludağ sadece kayak severlere değil kış tatili yapmak isteyenler içinde bir cennettir adeta. Muhteşem bir doğa ve dağ havası ile beraber güzel kar yürüyüşleri yapabilirsiniz. Kentin keşmekeşinden sonra Uludağ’ın sessiz ortamında huzur ve dinginlik bulacaksınız. Gündüz karın ve doğa yürüyüşlerinin keyfini çıkartırken gece de Uludağ otellerinden birinde şöminenin başında çıtır çıtır yanan odunların karşısında dostlarınızla sohbete dalabilirsiniz.

 

Uludağ'a ilk kez gidiyorsanız burada otellerin bölgelere göre konumlandığını söylemeliyiz. Uludağ'ın popüler bölgesi 1. Bölge'dir ve birçok tesis burada yer almakta. Uludağ 2. Bölge ise yeni yerleşim birimidir ve burada da oteller bulunmakta.

 

Birinci ve ikinci oteller bölgesinde bir kısmı kamuya ait olan 17 otel ve tesis mevcut. Uludağ 5 bin yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi. Rezervasyonun önceden yapılması önerilmekte. Konaklamanın maliyetine gelince…  Gecelik kişi başı 4 bin TL ile 8 bin TL arasında değişiyor.

 

 

SARIALAN’DA BUNGALOV ORMAN KÖŞKLERİ

Çam ağaçlarıyla çevrili kırsal bir alanda bulunan bungalovlar Uludağ Kayak Merkezi'ne 6 km, Bursa’ya 33 km uzaklıkta. Sarıalan teleferik durağına 2 dakikalık yürüme mesafesinde.

Sade mobilyalarla döşenmiş ahşap bungalovlarda ocak, mini buzdolabı ve bulaşık makinesi olan mini mutfak bulunur. Tüm bungalovlarda oturma/yemek alanı, veranda ve barbekü olanakları mevcut. Üst sınıf bungalovlarda bulaşık makinesi, buzdolabı, düz ekran TV ile şömineli oturma odası, yatak odalı asma kat ve ayrı oturma alanı yer alır. Resepsiyon ofisinde kafe, piknik masaları ve çocuk oyun alanı bulunur.

Burada da konaklamak mümkün. Önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Gecelik ücreti 4 bin TL’den başlıyor

 

 

 

Uludağ'da kayak yapmanın yanı sıra birçok aktivite sizi bekliyor;

    ATV ya da teleferik ile Uludağ'ı keşfedebilir, kışın keyfini sürebilirsiniz.
  • Karlar üstünde mangalda sucuk olmazsa olmazdır.
  • Kaldığınız otelde termal su mevcut ise kışın soğuğunda sıcacık suyun keyfini çıkarabilirsiniz.
  • Whitefest, Corporate Weekend gibi Uludağ festivallerinde eğlencenin doruklarına çıkabilirsiniz.
  • Uludağ Milli Parkı’nı ziyaret edebilirsiniz.

 

Uludağ’a giderken yanımıza neler alınacağına gelince…

Atkı, bere, eldiven, kar gözlüğü ya da güneş gözlüğü, nemlendirici ve güneş koruyucu kremlerinizi kesinlikle yanınızda bulundurmaya dikkat edin.

 

Sözün özü:

Fiyatlar ortada. O halde; gitmek mi zor, kalmak mı?

 

Etiketler
  DİĞER BURSA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş