Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Yüzlerce yıllık bayram geleneği

Karabük’ün Ovacık ilçesine bağlı Ekincik köyünde yüzlerce yıllık bayram geleneği yaşatılmaya devam ediyor.

Gündem 27.05.2026 00:49 Sistem Yöneticisi 1 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Yüzlerce yıllık bayram geleneği
Paylaş:
N

23’üncü Dönem TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin’in memleketi olan Karabük’ün Ovacık ilçesine bağlı Ekincik köyünde her bayram arife gününde mezarlık ziyaretlerinin ardından gerçekleştirilen "ziyrat" geleneği kapsamında vatandaşların evlerinde hazırladığı helva ile "bişi" olarak adlandırılan yufka ekmekler bir araya getirilerek yeniden pay ediliyor.
Kurban Bayramı dolayısıyla memleketine gelen Mehmet Ali Şahin de köy sakinleriyle bir araya gelerek bayramlaştı ve hasret giderdi. Bohça içerisinde mendile sarılarak hazırlanan helva ve yufka ekmekten payını alan Şahin, yaptığı konuşmada Ekincik köyünün bu geleneği yaşatan nadir yerleşim yerlerinden biri olduğunu belirtti. Geleneğin kuşaktan kuşağa aktarılmasının önemine dikkat çeken Şahin, çocuklara öğretilerek yaşatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Yasin-i Şerif okunmasının ardından gerçekleştirilen "ziyrat" etkinliğine Karabük Valisi Oktay Çağatay, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Ovacık Kaymakamı Öznur Güler Kıyak, Ovacık Belediye Başkanı Ahmet Şahin ile köy sakinleri katıldı.

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
40 göçmen yakalandı; 2 gözaltı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
40 göçmen yakalandı; 2 gözaltı
WhatsApp
İhbar Hattı