Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Kilis'te Filistinlilere yönelik idam kararına tepki

Kiliste bir sivil toplum kuruluşu tarafından yapılan açıklamada, Filistinli esirlere yönelik idam kararına tepki gösterilerek uluslararası toplumun acil ve etkili adımlar atması çağrısında bulunuldu.

Türki̇ye 05.04.2026 22:19 Sistem Yöneticisi 1 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Kilis'te Filistinlilere yönelik idam kararına tepki
Paylaş:
N

Kilis Cumhuriyet Meydanı'nda bir sivil toplum kuruluşu adına açıklamalarda bulunan Rıdvan Özcan, Filistin'de yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özcan, 1967 yılından bu yana 1 milyondan fazla Filistinlinin İsrail hapishanelerinde tutulduğunu ve ağır işkencelere maruz kaldığını ifade etti.
İsrail'in Filistinli esirlere yönelik idam kararını eleştiren Özcan, bu kararın "gayrimeşru" olduğunu belirterek uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
Kudüs ve Mescid-i Aksa'da yaşananlara da değinen Özcan, 28 Şubat 2026'dan itibaren Müslümanların Mescid-i Aksa'da ibadet etmesinin engellendiğini, Ramazan ayı boyunca kısıtlamaların sürdüğünü dile getirdi. Özcan, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Uluslararası kurumlara çağrıda bulunan Özcan, Filistinli esirlere yönelik uygulamalara karşı caydırıcı yaptırımların hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında aldığı kararların uygulanması gerektiğini belirten Özcan, sorumluların cezalandırılması gerektiğini söyledi.
Özcan ayrıca, Gazze'de suç işlediği iddia edilen çifte vatandaşlara yönelik yasal düzenlemelerin Türkiye'de bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Yeşil dönüşüm ve sürdürülebilir şehircilik
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yeşil dönüşüm ve sürdürülebilir şehircilik
WhatsApp
İhbar Hattı