TOFAŞ'tan ilk galibiyet

TOFAŞ Basketbol Takımı, Basketbol Şampiyonlar Ligi TOP 16 turu 2. hafta maçında sahasında Fransız temsilcisi SIG Strasbourg’u 93-71’lik skorla mağlup ederek I Grubu’ndaki ilk galibiyetine imza attı.
 Tarih: 31-01-2024 23:42:05
TOFAŞ'tan ilk galibiyet

FIBA Basketball Champions League (BCL) son 16 turunda I Grubu’nda mücadele veren TOFAŞ, I Grubu 2. haftasında Fransız temsilcisi SIG Strasbourg’u konuk etti. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan maça Cassius Winston, Marcus Denmon, Caleb Homesley, Zeljko Sakic, Austin Wiley beşiyle başlayan Bursa temsilcisi, ilk basketini Caleb Homesley’in üçlüğüyle buldu. Rakip sayılarına Austin Wiley, Zeljko Sakic, Cassius Winston ile karşılık veren Mavi Yeşilliler, Caleb Homesley’in üçlüğü sonrası J.J. O’Brien, Ege Demir, Tolga Geçim ve Özgür Cengiz ile skor bulmaya devam etti ve ilk çeyreği 29-15 önde kapattı.

 

İkinci periyota da J.J. O’Brien’ın turnike basketiyle başlayan TOFAŞ Basketbol Takımı, Tolga Geçim’in üçlüğüyle 11.20’de farkı 19’a çıkardı: 34-15. Rakibin 6-0’lık serisine Cassius Winston’ın üçlüğüyle son veren ev sahibi takım, Austin Wiley’in basketi sonrası SIG Strasbourg sayılarına engel olamayınca 16. dakika sonunda fark 11’e (41-30) indi. Çeyrek sonunda Cassius Winston, Austin Wiley, Caleb Homesley ve J.J. O’Brien ile sayılar bulan TOFAŞ, soyunma odasına 53-35 önde girdi.

 

Üçüncü çeyreğe üst üste sayılarla başlayan Fransız temsilcisi karşısında Caleb Homesley, Austin Wiley ve Marcus Denmon ile skor üreten Mavi Yeşilliler, J.J. O’Brien’ın basketiyle 25. dakikada farkı 20 sayıya çıkardı: 64-44. Marcus Denmon ve J.J. O’Brien’ın başarılı dış atışlarıyla farkı korumayı başaran Bursa ekibi, Tolga Geçim’in serbest atış sayılarıyla son çeyreğe 72-50 önde başladı.

 

Dördüncü çeyreğin başında Omar Prewitt ve Ege Demir’in basketleri farkı 26 sayıya (76-50) taşırken; Özgür Cengiz’in üçlükleriyle bitime 4.38 kala durumu 85-58 yapan TOFAŞ, kalan bölümde Tolga Geçim, Cassius Winston ve Marcus Denmon’ın ürettiği sayılarla parkeden 93-71 galip ayrıldı.

SIG Strasbourg karşısında TOFAŞ’ta J.J. O’Brien 14 sayı-6 ribaund-3 asist ile oynarken; Marcus Denmon ve Caleb Homesley 13’er sayı; Austin Wiley 11 sayı; Özgür Cengiz 10 sayı; Cassius Winston ve Tolga Geçim 9’ar sayı ve Ege Demir de 8 sayı üretti.

 

TOFAŞ Basketbol Takımı, Basketbol Şampiyonlar Ligi TOP 16 turunda sıradaki maçını 7 Şubat Çarşamba günü saat 20.00’de evinde Fransız temsilcisi Cholet Basket ile oynayacak. Mavi Yeşilliler, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde ise 4 Şubat Pazar günü saat 13.00’de deplasmanda Manisa Büyükşehir Belediyespor ile kozlarını paylaşacak.

Etiketler
  DİĞER BURSA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş