Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

TFF'den yabancı kuralında değişiklik

TFF, 2025/26 sezonunda geçerli olacak 12+2 yabancı kuralında değişiklik yaptı. Yapılan açıklamada, daha önce en az 2 oyuncunun 01.01.2003 ve sonrası doğumlu olması şartının en az 2002 doğumlu olarak güncellendiği belirtildi.

Spor 08.07.2025 10:39 Sistem Yöneticisi 1 okuma Okuma Süresi: 1 dk
TFF'den yabancı kuralında değişiklik
Paylaş:
N

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'de 2025/26 sezonunda geçerli olacak 12+2 yabancı kuralında değişiklik yaptı.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre daha önce en az 2 oyuncunun 01.01.2003 ve sonrası doğumlu olması şartı,

TFF'den yapılan açıklama şöyle:

A Takım Listesine yazılabilecek 14 yabancı futbolcunun 12'si için herhangi bir yaş kriteri aranmaz. A Takım Listesine 14 yabancı futbolcu yazılması halinde bu futbolculardan 2025 - 2026 sezonunda en az 2'sinin 01.01.2002 veya daha sonraki tarihte doğmuş olması zorunludur. A Takım Listesine yazılabilecek 14 yabancı futbolcu hakkının bir kısmının veya tamamının kullanılmaması, Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğuna sahip futbolcu sayısının fazla yazılmasına engel teşkil etmez. 2025-2026 sezonunda bu kapsamda sözleşme yapmış ve A Takım Listesine yazılmış 2002 yılı içerisinde doğmuş yabancı uyruklu futbolcular ile 1 sezondan fazla süreli sözleşme imzalanması halinde bu futbolcular 2 sezon boyunca bu kurala tabi olarak A Takım Listesine yazılabilirler. 2026 - 2027 sezonunda ise 14 yabancı futbolcunun en az 4'ünün 01.01.2003 veya daha sonraki tarihte doğmuş olması zorunludur. (2) 14'ten fazla sayıda yabancı futbolcu ile sözleşmesi bulunan Süper Lig Kulüpleri, A Takım Listesine yazılmamış yabancı futbolcuları A Takım müsabakalarında oynatamazlar.

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
İnegöl Belediyesi’nden YKS tercih danışmanlığı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İnegöl Belediyesi’nden YKS tercih danışmanlığı
WhatsApp
İhbar Hattı