Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

A millilere özel koruma

2026 FIFA Dünya Kupası için ABDye gelen A Milli Futbol Takımı Türk polisinin en seçkin birimlerine emanet edildi.

Spor 13.06.2026 02:03 Sistem Yöneticisi 1 okuma Okuma Süresi: 1 dk
A millilere özel koruma
Paylaş:
N

Arizona eyaletinde kampta bulunan kafileyi Özel Harekat Başkanlığı, Güvenlik Daire Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinden oluşturulan özel bir ekip koruyor.
Milli takımla birlikte okyanus ötesine giden güvenlik güçleri; futbolcular, teknik heyet ve kafiledeki diğer görevliler için adeta etten bir duvar örüyor. Özel ekipler; kafilenin konakladığı otellerde, antrenman sahalarında, seyahat güzergahlarında ve maç günlerinde üst düzey yakın koruma faaliyeti yürütüyor. ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklığında düzenlenen 2026 FIFA Dünya Kupası süreci boyunca ekipler, kafilenin ayak bastığı her noktada giriş-çıkış denetimleri ve güzergah güvenliğini ev sahibi ülkelerin güvenlik makamlarıyla koordine şekilde yürütecek.
Öte yandan Güvenlik Daire Başkanlığı şube müdürlerinin Washington'da kurulan Uluslararası Güvenlik Merkezinde görev yaptıkları da öğrenildi.

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Muhtarlardan Başkan Vekili Biba’ya teşekkür
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Muhtarlardan Başkan Vekili Biba’ya teşekkür
WhatsApp
İhbar Hattı