Otizmli bireylerin umudu olalım

Bursa Otizmli Bireyler ile Anneleri Yardımlaşma Derneği, Dünya Otizm Farkındalık Gününde de yıllardır yüreği yanan ailelerin sözcüsü olarak alanlarda otizmin çaresizliğini anlatıp destek istiyor..
 Tarih: 02-04-2023 18:00:00   Güncelleme: 02-04-2023 18:51:58
Otizmli bireylerin umudu olalım
Bursa Otizmli Bireyler ile Anneleri Yardımlaşma Derneği (Bobayder) Başkanı Kıymet Bilgici, "Çocuklarımızın eğitim ve yaşam kalitelerini iyileştirme feryatlarımızı  bir türlü duyuramadık. Ya da duyurdukta, bir türlü istediğimiz düzeyde hayata geçiremedik. Bizler yine yıllardır olduğu gibi aynı taleplerle, aynı feryatları dile getiriyoruz ailelerimizle birlikte. Dünyada en son açıklanan verilere göre her 36 doğumdan biri otizmli olarak dünyaya gözlerini açıyor. Bu çok büyük bir oran. Tüm dünyada kapalı kapıların ardında çaresiz milyonlarca ebeveyn, evlatları için yasal çerçevelerin otizmli bireyleride kapsaması için savaş veriyor. Çok şey istemiyorlar, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine göre, evlatları için onurlu bir yaşam tek gayeleri" dedi.
Bobayder Başkanı Kıymet Bilgici, sözlerini şu ifadelerde noktaladı;
*  Otizmli bireyin Sağlık haklarına kesintisiz erişimi
*  Kapsayıcı ve kesintisiz Eğitim öğretime erişebilmesi.
* Sosyal alanlardan ötelenmeden ötekilestirilmeden faydalanabilmek. 
* İstihdamda fırsat eşitliği çerçevesinde Desteklenmesi.
* Ağır düzeydeki otizmlilerin evde bakımı imkansız halde ise , yatılı bakım merkezlerinin arttırılması.
Tabi ki tüm bu ihtiyaclar için eğitimli personel ihtiyacının, doktorundan piskoloğuna, özeleğitim öğretmeninden yardımcı personeline, beden eğitimi  spor hocasına tüm eksikliklerin tamamlanmasıyla bu gençlerin kaderi değişebilir çok zor değil..
 
      
Etiketler
  HABER GALERİ
  DİĞER BURSA Haberleri
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş