Milli trenlere Canray imzası

Kurulduğu günden bu yana yüzde yüz ihracat odaklı çalışan ve dünyanın önde gelen firmalarının en önemli tedarikçilerinden olan Canray Ulaşım, şimdi de milli trenlere imzasını atıyor.
 Tarih: 14-06-2023 13:21:51
Milli trenlere Canray imzası

Alüminyum konusunda uzmanlaşan Yeşilova Grubu’nun raylı sistemler alanında üretim gerçekleştiren şirketi Canray, 2023 yılına birçok önemli projeye imza atarak başladı. Canray Ulaşım; Alstom, Siemens, Skoda gibi dünya devlerine gerçekleştirdiği projelerinin yanı sıra milli elektrikli tren projesinde de adından söz ettiriyor.

Üst üste aldıkları projeler ile büyüyerek sektörde markalaştıklarının altını çizen Canray Ulaşım Genel Müdürü Ramazan Uçar, konu ile ilgili şunları söyledi: “2022 yılı proje kazanımları anlamında istediğimiz hedeflere ulaştığımız bir yıl oldu ve yılın toplamında Canray olarak 15 yeni projeye imza atmayı başardık. 2023 de yurt içi ve yurt dışı beklentilerimizin yüksek olduğu bir yıl. Yüzde 100 ihracat çalışan şirketimizin yurt içinde de hedeflediği projelerin olduğu ve ülkemize hizmet etme şansını yakalayacağımız bir yıl olacak. 2023 yılına yurt içinde milli banliyö trenlerinin seri üretim sorumluluğunu alarak başladık. Bu proje milli EMU projesinden sonra yer almak istediğimiz, birikmiş bilgi ve tecrübemizle yerli banliyö trenlerinde hizmet verebilmek bizler için ayrı bir heyecan olacak. Yurt dışı projeler anlamında da bizleri bol yoğunluklu ama aynı zamanda keyif dolu bir sene beklediğini, ilk çeyrekte gördük.  2023 yılının başında hem Siemens hem de Skoda firmalarıyla proje anlaşmaları yaparak yıla başlamanın heyecanını yaşadık. Devamında da Alstom firmasına ait 3 büyük projenin eş zamanlı sözleşmelerini imzalayarak heyecan ve mutluluğumuzu katladık. Tüm bunlar, 2023 ve sonraki yıllar için uzun soluklu ve yüksek tempolu bir dönemin bizleri beklediğini gösterdiği gibi, Canray Ulaşım ailesi için sektörde tercih edilen bir firma olma gururunu yılın ilk çeyreğinde yaşatmış oldu.”

“ÖNÜMÜZDEKİ YILLAR ÇOK DİNAMİK OLACAK”

Raylı sistemler sektörünün globaldeki gelişimini de yakından takip ettiklerini kaydeden Uçar, Canray’ın sektördeki uzman bilgisini bu gelişmeler paralelinde harmanladığını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Hepimizin gündeminde olan sıfır karbon trendine en çok hizmet eden ulaşım aracı şu an raylı sistemlerdir. Bununla ilgili Avrupa’da kısa mesafe uçuşlarının iptal edilmesiyle ilgili radikal kararlar görüyoruz. Ve raylı ulaşımda birçok gece seferinin yeniden aktif olması ve yeni hatların dahil edilmesiyle ilgili çalışmalar mevcut. Karbon emisyonunun hedeflenen seviyelere çekilmesinde raylı sistemler önemli bir rol oynayacak. Birçok ülkede de son 20-30 senenin en büyük ihalelerinin yapılmasının nedeni, buradaki devlet stratejileri. Dolayısıyla önümüzdeki yılların çok dinamik olacağını öngörebiliyoruz. Biz de Canray Ulaşım olarak bu gelişmeleri yakından takip ediyor, proaktif bir yaklaşım ile hedeflerimizi güncelliyoruz.”

Etiketler
  DİĞER BURSA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş