'İBB'ye kayyum gündemimizde yok'

İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) 15 bin 125 kişinin hiçbir güvenlik soruşturması talep edilmeden işe alındığını söyledi.
 Tarih: 27-11-2022 02:29:11
'İBB'ye kayyum gündemimizde yok'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, belediyelere yönelik yürütülen soruşturmalar hakkında bilgi verdi. 2019 yerel seçimlerinin ardından başlatılan işlemlere ilişkin rakamları paylaşan Soylu, "Herhangi bir siyasi partiye yönelik baskı söz konusu değildir" dedi. Bakan Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) kayyum atanacağı iddialarına da yanıt verdi. İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) 15 bin 125 kişinin hiçbir güvenlik soruşturması talep edilmeden işe alındığını söyledi. "Terörden uzak dursunlar bize yeter" değerlendirmesinde bulunan Soylu şöyle konuştu: ''Toplam 1668 kişi hakkında terör örgütleri ile irtibatlı ve iltisaklı olduklarına dair ilişik kaydı ve adli kayıt bulunduğu tespit edilmiştir. 6 kişinin bizzat PKK/KCK terör örgütü adına kırsal alanda silahlı olarak faaliyet göstermiş olduğu tespit edilmiştir.''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Terör soruşturması sebebiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanacak mı?" sorusuna da ''Bu tip bir kayyum, böyle bir değerlendirme gündemimizde yok'' yanıtını verdi. 2019-2022 arasında 74 belediyede terörle bağlantılı 88 soruşturma yürütüldüğünü, bunlardan 79’unun tamamlandığını açıklayan Soylu, soruşturmalarda siyasi parti ayrımı yapmadıklarını da vurguladı. Bakan Soylu, ''Yapılan inceleme ve ön araştırmalar sonucunda AK Parti'nin 4'te 1'ine onay verilirken CHP'nin 5'te 1'ine onay verilmiştir. Herhangi bir siyasi partiye yönelik baskı, farklı anlayış söz konusu değildir. Burası devlettir'' dedi. Soylu, son 3 yılda belediyelerde imar, ihale, personel, ruhsat gibi konulardaki işlemlere yönelik 204 özel teftiş yaptıklarını da söyledi. Özel teftişlerin 72'sinin AK Parti'li belediyelere, 57'sinin de CHP'li belediyelere yönelik olduğunu bildirdi.

Etiketler
  DİĞER POLİTİKA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş