Erdoğan: Siyaset malzemesi yapmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Onur Şener cinayetiyle ilgili " Hunharca katledilen müzisyen kardeşimizi istismar etmek, bunu siyasetin malzemesi hâline getirmek ne ahlakidir ne insani ne de vicdanidir. Faillerin hak ettiği cezayı alması için meselenin takipçisi olacağız" dedi.
 Tarih: 09-10-2022 17:22:59
Erdoğan: Siyaset malzemesi yapmayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Açılış Töreni'ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada müzisyen Onur Şener cinayetine değinen Erdoğan, "Hunharca katledilen müzisyen bir kardeşimizin acısını istismar etmek, bunu siyasetin malzemesi hâline getirmek, böyle elim bir hadise üstünden farklı hesaplar görmek ne ahlakidir ne insanidir ne de vicdanidir. Babasını kaybeden kız çocuğumuza, hayat arkadaşını kaybeden eşine yapılmış bir zulümdür. Elbette tepkimizi göstereceğiz, faillerin hak ettiği cezayı alması için meselenin takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı. 
ONUR ŞENER CİNAYETİ
Ankara'daki bir eğlence mekanında sahne alan Onur Şener ile mekana gelen bir grup arasında ''istek şarkı'' yüzünden tartışma çıkmıştı. Şener'in bu talebi reddetmesi üzerine gruptan 5 kişi müzisyenle tartışmaya başlamış ve olayda boğazından cam parçalarıyla ağır yaralanan Şener hastanede hayatını kaybetmişti. İkisi kamuda müfettiş biri TUSAŞ'ta mühendis olan 3 zanlı tutuklanmış, 2 kadın şüpheli ise serbest bırakılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayın ardından öldürülen müzisyen Onur Şener'in ailesini telefonla arayarak baş sağlığı dilemişti.
"SANATI TEKELLEŞTİREN ÇARPIK 
BAKIŞ AÇILARINI REDDEDİYORUZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şunlar: İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün bu güzel binada Türkiye'nin en modern sanat birikimini ihya ediyoruz.Gerek binası gerek koleksiyonuyla bu müze ülkemizin en önemli destinasyonlarından biri olacak.
Ülkemiz genelinde 56 müzeyi ilk kez ziyarete açarken, 18 müzemizi de yeni inşa edilen binalarında milletimizle buluşturduk. Son 20 yılda toplam 164 müzenin onarım, restorasyon ve teşhir-tanzim çalışmalarını yaparak tamamen yeniledik. Sanat dalları ve sanatçıların arasında ayrım yapmadan güzeli, başarıyı ve  kaliteyi desteklemenin çabası içinde olduk. Sınırlarımız içinde başarılı adımlar atarken, yurt dışındaki kültürel varlıklarımızı da ihmal etmedik. Türkiye'den yurt dışına kaçırılan eserlerin ait olduğu yere dönmesi için çaba sarf ettik. Sanatı tekelleştiren, sanatçıları toplumun karşısında konumlandıran çarpık bakış açılarını reddediyoruz.

 

Etiketler
  DİĞER POLİTİKA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş