Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

2. sürgün yaş çay kampanyası hız kesmeden devam ediyor

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından 8 Temmuz 2026 tarihinde başlatılan 2. sürgün yaş çay alım kampanyası tüm hızıyla sürüyor.

Ekonomi̇ 01.08.2026 15:34 Necmettin Özdemir 269 okuma Okuma Süresi: 1 dk
2. sürgün yaş çay kampanyası hız kesmeden devam ediyor
Paylaş:
N

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından 8 Temmuz 2026 tarihinde başlatılan 2. sürgün yaş çay alım kampanyası tüm hızıyla sürüyor.

Kampanyanın başından bu yana geçen süreçte, çay müstahsillerinden toplam 169 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirildi.

28 Haziran’da tamamlanan birinci sürgünün ardından kapılarını yeniden açan ÇAYKUR fabrikaları, üreticilerden gelen yaş çayları işlemeye aralıksız devam ediyor. Birinci sürgünde bir süre uygulanan randevulu sistemin ardından, 2. sürgün döneminde alımlar mevcut planlama ve kontenjanlar doğrultusunda yürütülüyor.

Özellikle makineli hasat oranlarının yüksek olması nedeniyle alım yerlerinde ve fabrikalarda dönemsel yoğunluklar yaşansa da üreticilerin çayının bekletilmeden işlenmesi için fabrikalarda yoğun bir mesai harcanıyor.

ÇAYKUR tarafından şu ana kadar müstahsillerden 169 bin ton yaş çay alınarak kuru çay üretimine başlanırken, alım sürecinin bölgedeki hasat durumuna ve çayın olgunlaşma hızına bağlı olarak önümüzdeki günlerde de devam etmesi planlanıyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: İHA Muhabir: Necmettin Özdemir
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
17 yıl önce öldürülen bebeğin katili biyolojik babası çıktı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
17 yıl önce öldürülen bebeğin katili biyolojik babası çıktı
WhatsApp
İhbar Hattı