Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Trump, TikTok için neler dedi? Yasaklanacak mı?

ABD’nin 47. Başkanı olarak seçilen Donald Trump, Yüksek Mahkeme’nin TikTok yasağını onaylamasının ardından yaptığı açıklamada, “Yüksek Mahkeme kararına herkes saygı duymalı. TikTok ile ilgili kararımı yakın zamanda vereceğim, ancak durumu gözden geçirmek için zamanım olmalı” dedi.

Dünya 18.01.2025 09:04 Sistem Yöneticisi 1 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Trump, TikTok için neler dedi? Yasaklanacak mı?
Paylaş:
N

ABD Yüksek Mahkemesi’nin bugün Çinli ByteDance şirketinin sahibi olduğu TikTok’u yasaklayan yasayı onaylamasının ardından açıklama geldi. ABD’nin 47. Başkanı olarak sçilen Donald Trump kendi sosyal medya platformu Truth Social’da yaptığı açıklamada, “Yüksek Mahkeme kararı bekleniyordu ve herkes buna saygı duymalı. TikTok ile ilgili kararımı yakın zamanda vereceğim, ancak durumu gözden geçirmek için zamanım olmalı. Bizi izlemeye devam edin” ifadelerini kullandı.

“Zaman içinde gerçekleşecek bir süreç olacak”

Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco ise yaptığı açıklamada, Yüksek Mahkeme’nin yasayı onaylamasını memnuniyetle karşıladığını belirterek, “Bu çabanın bir sonraki aşaması yani 19 Ocak’ta yürürlüğe girdikten sonra yasanın uygulanması ve yasaya uyulmasının sağlanması, zaman içinde gerçekleşecek bir süreç olacak” dedi.
Öte yandan Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, yasağın uygulanmayacağı ve konunun 20 Ocak’ta göreve başlayacak olan seçilmiş Başkan Donald Trump’a bırakılacağı kaydedildi.

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Elazığ’da yangına havadan müdahale başladı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Elazığ’da yangına havadan müdahale başladı
WhatsApp
İhbar Hattı