Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Lübnan'a yönelik saldırıları ateşkesi engelleyecek

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, Beyaz Saraydan yapılan ve Lübnanın taraflar arasında varılan ateşkes kararına dahil olmadığına ilişkin açıklamayı,

Dünya 08.04.2026 23:58 Sistem Yöneticisi 1 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Lübnan'a yönelik saldırıları ateşkesi engelleyecek
Paylaş:
N

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları ve ABD'nin bu konudaki tutumu Tahran yönetiminin tepkisini çekmeye devam ediyor. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, sosyal medya hesabından Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt'in düzenlediği basın toplantısına ilişkin bir görüntü paylaştı. Bekayi, Leavitt'in görüntülerde yer alan ve İran-ABD arasında varılan ateşkesin Lübnan'ı kapsamadığına yönelik ifadelerini eleştirdi. Bekayi, "Bu, ABD'nin verdiği sözden dönmesinin başka bir örneği değilse nedir?" ifadelerini kullandı.
Bekayi aynı paylaşımda ayrıca Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in taraflar arasında varılan ateşkesi duyurduğu açıklamasını da paylaştı. Şerif'in açıklamasında, tarafların Lübnan dahil olmak üzere derhal her bölgede ateşkes konusunda mutabık kaldığı ifadeleri vurgulandı.
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi de daha önce yaptıkları açıklamalarda Lübnan'a yönelik saldırıların durdurulması çağrısında bulunmuştu. İran basını, Lübnan'a yönelik saldırıların durdurulmaması durumunda Tahran yönetiminin ateşkes sürecinden çekilebileceğini yazmıştı.

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Çanakkale’de tarım arazisindeki yangın kontrol altına alındı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Çanakkale’de tarım arazisindeki yangın kontrol altına alındı
WhatsApp
İhbar Hattı