Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Kazakistan’da Nevruz coşkusu

Kazakistan’da Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlamalar sürerken, başkent Astana’da 200’den fazla etkinlikle bayram coşkusu yaşanıyor.

Dünya 22.03.2026 18:13 Sistem Yöneticisi 16 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Kazakistan’da Nevruz coşkusu
Paylaş:
N

Orta Asya'dan Ortadoğu'ya ve Balkanlar'a kadar geniş coğrafyada yaşayan halklar, bahar bayramı Nevruz’u kutluyor. Türk dünyasının ortak bayramlarından biri olan ve baharın gelişi ile doğanın yeniden canlanmasını simgeleyen bayram, Kazakistan’da da geniş katılımla kutlanıyor. Başkent Astana’da Nevruzname programı kapsamında bu yıl 200’den fazla etkinlik planlandı. Kentin farklı noktalarında kurulan bayram alanlarında geleneksel Kazak yurtları yer alırken, el sanatları stantları açıldı ve ziyaretçilere Nevruz çorbası ikram edildi.
Kutlamalar çerçevesinde konserler, panayırlar ve geleneksel gösteriler düzenlenirken; güreş, halat çekme ve okçuluk gibi milli oyunlar da yoğun ilgiyle takip edildi. Meydanlarda kurulan alanlarda ünlü sanatçılar sahne aldı. Atölyeler ve farklı kültürel programlar ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Nevruzname programı 23 Mart’a kadar devam edecek.

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Iheanacho varsa problem yok: 1-2
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Iheanacho varsa problem yok: 1-2
WhatsApp
İhbar Hattı