Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Ateşkes Lübnan’ı da kapsayacak

İsrail basınının hükümet kaynaklarına dayandırdığı habere göre; İran ile ABD’nin vardığı ateşkesin, Lübnan’da Hizbullah ve İsrail arasında yaşanan çatışmaları da kapsayacağı bildirildi.

Dünya 08.04.2026 03:35 Sistem Yöneticisi 17 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Ateşkes Lübnan’ı da kapsayacak
Paylaş:
N

İsrail basını, ABD Başkanı Donald Trump’ın duyurduğu İran’la varılan 2 haftalık ateşkese Lübnan’ın da dahil olduğunu aktardı. İsrail basının hükümet kaynaklarına dayandırdığı habere göre; İran ile ABD’nin vardığı ateşkesin, Lübnan’da Hizbullah ve İsrail arasında yaşanan çatışmaları da kapsayacağı bildirildi.
Varılan anlaşma kapsamında İran’ın Hürmüz Boğazı’nı açacağı belirtilen haberde, Pakistan ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu arabulucu ülkelerin ABD ve İran'ı geçici ateşkese ve müzakereye ikna etme konusunda önemli rol oynadığı vurgulandı.

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Fındık bahçesinde ’Anadolu Rock’ konseri
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Fındık bahçesinde ’Anadolu Rock’ konseri
WhatsApp
İhbar Hattı