Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Erzurum’da heyelan yolu kapattı

Erzurumun Oltu ilçesinde etkili olan yoğun kar ve yağış sonrası Kemerkaya Mahallesi ile Sütkans Mahallesi yolunda heyelan meydana geldi.

Doğa-Çevre 12.04.2026 13:13 Sistem Yöneticisi 1 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Erzurum’da heyelan yolu kapattı
Paylaş:
N

Edinilen bilgilere göre, dün akşam saatlerinde etkisini artıran kar ve yağmurun ardından yamaçtan kopan büyük kaya parçaları yola düşerek ulaşımı durma noktasına getirdi. Heyelan nedeniyle söz konusu mahalle yolunda trafik geçici olarak kapandı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Oltu karla mücadele ekipleri, sabahın erken saatlerinde çalışma başlattı. Ekiplerin yoğun çabası sonucu yola düşen kaya parçaları temizlenerek güzergâh yeniden trafiğe açıldı.
Öte yandan, ilçenin yüksek kesimlerinde karla mücadele çalışmalarını sürdüren ekiplerin, riskli bölgelerde oluşan heyelanları da temizlediği öğrenildi. Ekiplerin, olumsuz hava şartlarına rağmen mesai mefhumu gözetmeden ilçe genelindeki mahalle yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Yıldırım 30 koyunu telef etti, dolu çatılara zarar verdi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yıldırım 30 koyunu telef etti, dolu çatılara zarar verdi
WhatsApp
İhbar Hattı