Davutkadı kentsel dönüşüm gün sayıyor

Yıldırım Belediyesi’nin, Davutkadı Mahallesi’nde 22 bin 852 metrekarelik alanda gerçekleştireceği ‘Davutkadı Kentsel Dönüşüm Projesi’ çerçevesinde hak sahipleri ile yürüttüğü uzlaşma görüşmeleri tamamlanma aşamasına geldi.
 Tarih: 24-05-2023 13:29:48
Davutkadı kentsel dönüşüm gün sayıyor

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki dayanaksız, çarpık ve plansız yapıları, modern, güvenli sosyal donatı alanlarına sahip, ulaşılabilir yaşam alanlarına dönüştürmek için yürüttüğü kentsel dönüşüm hamlesi hız kesmeden devam ediyor. Mevlana, Ulus, Çınarönü, Mimarsinan, mahallelerinden sonra Davutkadı Mahallesi de kentsel dönüşüm hamlesine dahil edildi. Davutkadı Mahallesi’nde 22 bin 852 metrekarelik alanda hayata geçirilecek proje alanındaki bulunan sahipleri ile yürütülen görüşmeler tamamlanma aşamasına geldi.
Hak sahipleri ile anlaşmaların sağlanmasının ardından kısa süre içerisinde çalışmaların başlayacağını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Ülkemizin ve şehrimizin depremselliği göz önünde bulundurulduğunda mevcut yapı stokunun hiç vakit kaybedilmeden modern, güvenli yaşam standardı yüksek konutlarla değiştirilmesi gerekiyor. Bu düşünceyle Mevlâna, Ulus, Çınarönü, Mimarsinan gibi ilçemizin farklı noktalarında eş zamanlı kentsel dönüşüm çalışmalarımız sürüyor. Uzlaşma görüşmelerinde sona yaklaştığımız Davutkadı mahallemizde de kısa süre içerisinde projemizin startını vereceğiz. 22 bin 852 metrekarelik inşaat alanına sahip proje çerçevesinde 235 depreme dayanıklı, güvenli, konforlu daire yapacağız. Yine 3 bin 925 metrekarelik bir parkı bölgeye kazandıracağız. Böylece hem hemşehrilerimize güvenli modern alanları oluşturacağız hem de şehrimizin marka değerini arttıracağız” dedi.

Etiketler
  DİĞER Yıldırım Belediyesi Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş