Cumhuriyet çocuklarından hamleler

7 ile 77 yaş aralığında 292 sporcunun 5 kategoride mücadele ettiği Cumhuriyet’in 100. yılı temasıyla gerçekleştilen ELO Satranç Turnuvası' nın başlangıç hamlesini, Türkiye Satranç Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Mehmet Durak ve TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Üyesi Uğur Onur Çinko yaptı.
 Tarih: 13-11-2023 12:44:27
Cumhuriyet çocuklarından hamleler

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu ev sahipliğinde; Türkiye Satranç Federasyonu Bursa İl Temsilciliği organizasyon desteği ve Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi,  Yıldırım Belediyesi ve Cicim Pastaneleri katkılarıyla bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Cumhuriyetimizin 100. Yılı Satranç Turnuvası geniş katılımla başladı.

7 ile 77 yaş aralığında 292 sporcunun 5 kategoride mücadele ettiği Cumhuriyet’in 100. yılı temasıyla gerçekleştilen ELO Satranç Turnuvası' nın başlangıç hamlesini, Türkiye Satranç Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Mehmet Durak ve TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu  Üyesi Uğur Onur Çinko  yaptı.

Açılışta sporculara ve ailelerine hitap eden TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu  Üyesi Uğur Onur Çinko, “Satranç turnuvasının başlangıç töreni ile beraber Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anıyor ve bu ülkenin Mühendisleri, Mimarları ve Şehir Plancıları olarak onun mirasını her alanda yaşatmaya devam edeceğimize söz veriyoruz. Cumhuriyet, bir milletin kendi kaderini tayin ettiği, demokrasiyi benimsediği, çağdaşlaşma yolunda ilerlediği bir dönemin başlangıcıdır. Satranç, zihinsel yeteneklerinizi geliştirmenin yanı sıra stratejik düşünme becerilerinizi de artırmanın mükemmel bir yoludur. Satranç, sadece taşların hareket ettiği bir oyun değil, aynı zamanda planlama, sabır ve kararlılık gerektiren bir sanattır. Her bir hamle, bir düşünce sürecini temsil eder ve bu oyun, yaşamımızla oldukça benzerdir.  Bu turnuvanın katılımcıları, turnuva boyunca sadece bir heyecanı paylaşmayacaklar, aynı zamanda bu oyunun onlara katacağı yeni stratejileri de deneyimleyeceklerdir. Bu turnuva vesilesiyle , Cumhuriyetimizin 100. yılında,  Atatürk'ün bize miras bıraktığı değerlere sahip çıkmanın, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmenin önemini bir kez daha vurgulamak istiyor ve hep birlikte, Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır şekilde, güzel bir zaman geçirmeyi temenni ediyorum” dedi.

Cumhuriyet’in 100. yılı temasıyla gerçekleştirilen turnuvanın çocuklarını zihinsel gelişimi açısından hayati önemde olduğunu ifade eden Türkiye Satranç Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Mehmet Durak  ise büyük organizasyona imza atmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Sporcuların Türkiye ve Avrupa’daki sıralamalarına da etki edecek olan turnuvada dereceye girenler, 12 Kasım Pazar günü düzenlenecek törende ödüllendirilecekler.

Etiketler
  DİĞER SPOR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş