Sokak hayvanlarının yaşam alanlarından koparılmasını ve sahiplendirilemeyen sokak hayvanlarının öldürülmesini içeren Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 23 Temmuz günü Ankara’daki Sakarya Caddesi’nde yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.
Basın açıklamasını okuyan Burcu Erbil, kanun teklifini savunan milletvekillerine seslenerek, “Hangi inanca mensup olursa olsun, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun insanlığımız ile türcü yasa tasarınızı, türümüze ihanetinizi kabul etmeyeceğiz! Buna izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Okay ve Karakoç ise, TTB’nin aklın ve bilimin ışığında her canlının yaşam hakkını koruyacak çözümlerin parçası olacağını söyleyerek, “Yaşamı ve yaşatmayı savunmaya devam edeceğiz” dedi.